Aardbeien cheesecake
Geplaatst: 22-08-2010 22:45
bron: ww.vegetarisme.be
STRAWBERRY CHEESECAKE!
Korst
1 kop (240gr) Paranoten
1 kop (240gr) Walnoten
½ kopje (120gr) dadels (of vijgen)
¼ kopje (60gr) rozijnen
2 theelepels (10ml) orange juice
beetje zout
Vulling
2 koppen (480 gr) rouwe cashewnoten (10 uur laten weken)
1 kop (240gr) amandelen of macadamia noten (2 uur weken)
3 theelepels (15gr) pijnboompitten
2 theelepels (10ml) citroensap
beetje zout
1/3 kopje kokosnootwater and 3 theelepels kokos gehakt
1 zongedroogde vanille boon of 1 eetlepel (15ml) vanille extract
Geklopte Room
1 kop (240gr) verse kokosnoten vruchtvlees (in stukjes gehakt)
3 theelepels rauwe cashewnoten of macadamia noten (8 a 10 uur geweekt)
8 geweekte dadels of iets als agave siroop
3 theelepels kokoswater of amandelmelk
½ theelepel citroen schil afschraapsel
beetje vanille extract
De topping
2 koppen (500gr) rijpe rode aardbeien (fijn snijden en in grote kom doen)
3 theelepels citroensap
½ theelepel agave nectar (of misschien ahorn siroop?)
water
Bereiding:
1. Begin met het klaar zetten van een springvorm
2. Doe alle ingrediënten voor de korst in de blender
3. Doe de mix in de springvorm en druk het goed aan. Zet de springvorm weg (in de koelkast)
4. Nu de vulling. Doe de cashew noten en de amandelen (of macadamia noten) in de blender totdat er een romig geheel wordt gevormd.
5. Doe dat in een kom en doe de citroensap en het zout er bij. Mix dit goed.
6. De mix moet daarna in een bak met daarover een doek. En zet het daarna op een warme plek (kamertemperatuur) voor 10 a 12 uur.
7. Hierna moet je deze ‘kaasige room’ mix in de blender doen met 1/3 kokosnotenvocht and vruchtvlees, vanille extract en agave nectar. Doe het daarna in de vriezer voor later gebruik.
8. Nu alle ingrediënten voor de geklopte room in de blender en daarna in de vriezer.
9. Nu voor de topping. Pak de aardbeien en druk ze door een zeef en vang de aardbeienvocht op in een kom. Mix dat met citroensap en wat agave nectar. Zet opzij voor later gebruik.
Opbouw
1. Pak de springvorm erbij
2. Giet de vulling erop
3. Doe gesneden aardbeien er boven op
4. Daarna de aardbeiencitroensapmix erover
5. Doe daarna de geklopte room op de taart.
6. Daarna eventueel nog wat garnering met citroen afschraapsel
7. Zet de taart in de koelkast voor 8 uur
op t forum daar vertaald door Treehugger
STRAWBERRY CHEESECAKE!
Korst
1 kop (240gr) Paranoten
1 kop (240gr) Walnoten
½ kopje (120gr) dadels (of vijgen)
¼ kopje (60gr) rozijnen
2 theelepels (10ml) orange juice
beetje zout
Vulling
2 koppen (480 gr) rouwe cashewnoten (10 uur laten weken)
1 kop (240gr) amandelen of macadamia noten (2 uur weken)
3 theelepels (15gr) pijnboompitten
2 theelepels (10ml) citroensap
beetje zout
1/3 kopje kokosnootwater and 3 theelepels kokos gehakt
1 zongedroogde vanille boon of 1 eetlepel (15ml) vanille extract
Geklopte Room
1 kop (240gr) verse kokosnoten vruchtvlees (in stukjes gehakt)
3 theelepels rauwe cashewnoten of macadamia noten (8 a 10 uur geweekt)
8 geweekte dadels of iets als agave siroop
3 theelepels kokoswater of amandelmelk
½ theelepel citroen schil afschraapsel
beetje vanille extract
De topping
2 koppen (500gr) rijpe rode aardbeien (fijn snijden en in grote kom doen)
3 theelepels citroensap
½ theelepel agave nectar (of misschien ahorn siroop?)
water
Bereiding:
1. Begin met het klaar zetten van een springvorm
2. Doe alle ingrediënten voor de korst in de blender
3. Doe de mix in de springvorm en druk het goed aan. Zet de springvorm weg (in de koelkast)
4. Nu de vulling. Doe de cashew noten en de amandelen (of macadamia noten) in de blender totdat er een romig geheel wordt gevormd.
5. Doe dat in een kom en doe de citroensap en het zout er bij. Mix dit goed.
6. De mix moet daarna in een bak met daarover een doek. En zet het daarna op een warme plek (kamertemperatuur) voor 10 a 12 uur.
7. Hierna moet je deze ‘kaasige room’ mix in de blender doen met 1/3 kokosnotenvocht and vruchtvlees, vanille extract en agave nectar. Doe het daarna in de vriezer voor later gebruik.
8. Nu alle ingrediënten voor de geklopte room in de blender en daarna in de vriezer.
9. Nu voor de topping. Pak de aardbeien en druk ze door een zeef en vang de aardbeienvocht op in een kom. Mix dat met citroensap en wat agave nectar. Zet opzij voor later gebruik.
Opbouw
1. Pak de springvorm erbij
2. Giet de vulling erop
3. Doe gesneden aardbeien er boven op
4. Daarna de aardbeiencitroensapmix erover
5. Doe daarna de geklopte room op de taart.
6. Daarna eventueel nog wat garnering met citroen afschraapsel
7. Zet de taart in de koelkast voor 8 uur
op t forum daar vertaald door Treehugger