Naanbrood maken voor bij het Indiaas eten
-
- Moderator
- Berichten: 1827
- Lid geworden op: 16-07-2008 18:48
Naanbrood maken voor bij het Indiaas eten
Naanbrood
Bereidingstijd: 10-20 minuten
Aantal personen: 4
Keuken: Indiaas
Ingrediënten
500 gr Meel
1 tl Bakpoeder
0,5 tl gistpoeder
1 tl Zout
1 Ei
4 tl Boter
1,25 dl Yoghurt
2,5 dl Melk
Voorbereiding
Zet de oven op 200 gr. Meng meel, bakpoeder, gistpoeder en zout. Klop het ei. Smelt de boter. Voeg het ei toe aan het meelmengsel en roer kort om. Voeg dan de gesmolten boter en het yoghurt toe. Roer kort om. Voeg dan melk beetje bij beetje toe tot een glad mengsel ontstaat. Leg een theedoek over de kom en laat het 2 uur rijzen.
Bereidingswijze
Kneed het deeg ongeveer 2 minuten goed door. Verdeel in 8 stukken en rol ieder deel tot een 15 centimeter lang ovaal. Maak aan één kant vochtig en leg het vochtige deel neer op een met boter besmeurde ovenschaal. Smeer een beetje boter op de bovenkant en bak in 8-10 minuten tot het deeg goudbruin is geworden.
Voor wie geen zin heeft dit klaar te maken, kun je ook bij AH kant en klare naanbroden kopen.
Bereidingstijd: 10-20 minuten
Aantal personen: 4
Keuken: Indiaas
Ingrediënten
500 gr Meel
1 tl Bakpoeder
0,5 tl gistpoeder
1 tl Zout
1 Ei
4 tl Boter
1,25 dl Yoghurt
2,5 dl Melk
Voorbereiding
Zet de oven op 200 gr. Meng meel, bakpoeder, gistpoeder en zout. Klop het ei. Smelt de boter. Voeg het ei toe aan het meelmengsel en roer kort om. Voeg dan de gesmolten boter en het yoghurt toe. Roer kort om. Voeg dan melk beetje bij beetje toe tot een glad mengsel ontstaat. Leg een theedoek over de kom en laat het 2 uur rijzen.
Bereidingswijze
Kneed het deeg ongeveer 2 minuten goed door. Verdeel in 8 stukken en rol ieder deel tot een 15 centimeter lang ovaal. Maak aan één kant vochtig en leg het vochtige deel neer op een met boter besmeurde ovenschaal. Smeer een beetje boter op de bovenkant en bak in 8-10 minuten tot het deeg goudbruin is geworden.
Voor wie geen zin heeft dit klaar te maken, kun je ook bij AH kant en klare naanbroden kopen.
Zelfs als de poorten van de rijken gesloten zullen zijn, zullen de poorten tot de Hemel niet afgesloten worden
-
- Trouw Lid
- Berichten: 1912
- Lid geworden op: 08-09-2008 16:40
Tomaat uit de oven plus......
Voor een lekker extra'tje tussen de middag
in bijv.het weekend. 4 pers.ongeveer.
4 kleine tomaten
Provencaalse kruiden
Olijfolie
400 gr.Cantarellen
Sjalotten
Zee- zout
Eieren(voor wie wil)
Tomaten halveren,kruiden er op strooien, druppels olijfolie er op.
Ongeveer 10 min. in de oven op 180 graden(voorverwarmd)
Sjalotten bakken in olijfolie,Cantarellen er bij doen,gaar smoren
met beetje zout.
Wie het wil kan er wat roerei bij maken.
Erg lekker op brood,met een of andere rauwkost er naast
Voor een lekker extra'tje tussen de middag
in bijv.het weekend. 4 pers.ongeveer.
4 kleine tomaten
Provencaalse kruiden
Olijfolie
400 gr.Cantarellen
Sjalotten
Zee- zout
Eieren(voor wie wil)
Tomaten halveren,kruiden er op strooien, druppels olijfolie er op.
Ongeveer 10 min. in de oven op 180 graden(voorverwarmd)
Sjalotten bakken in olijfolie,Cantarellen er bij doen,gaar smoren
met beetje zout.
Wie het wil kan er wat roerei bij maken.
Erg lekker op brood,met een of andere rauwkost er naast
<center>Het leven is zoals het komt
Terwijl ik andere plannen maak/had
Terwijl ik andere plannen maak/had
-
- Moderator
- Berichten: 1827
- Lid geworden op: 16-07-2008 18:48
-
- Moderator
- Berichten: 1827
- Lid geworden op: 16-07-2008 18:48
-
- Lid
- Berichten: 325
- Lid geworden op: 24-10-2008 11:53