Pagina 1 van 1

Indiase Komkommerraita (yoghurtsalade)

Geplaatst: 07-10-2008 00:23
door louisamartin
Raita is een soort yoghurtsalade. Er zijn meerdere soorten raita's. Is erg fris bij de pittige Indiase gerechten.

Afbeelding

Recept Raita

Ingrediƫnten van Komkommer Raita
250 ml ongezoete yoghurt
1/2 stuks geschaafde komkommer
1 tl gemalen zwarte peper
1 el korianderblad
1 tl komijn
1 teentje knoflook

Bereidingswijze
Klop de yoghurt los in een grote kom. Voeg alle ingrediƫnten toe en laat het koud worden in de koelkast. Serveer in leuke schaaltjes als bijgerecht bij een hoofdgerecht. Garneer met nog wat komijn en een korianderblaadje.

Geplaatst: 28-03-2010 19:29
door wiba
Lijkt op tzarziki uit griekenland, maar net even anders. Die koriander maakt er zo'n frisse smaak aan, lekkerrrrrrr.

Geplaatst: 28-03-2010 20:36
door louisamartin
Ja is ook lekker. Er zijn meerdere soorten raita's trouwens. Kan bijvoorbeeld ook nog met mosterdzaadjes of een zoete variant. Heb veel kookboeken. Zal er nog meerdere hier een keertje plaatsen.