Tajine, uit Marrakech

Allerhande, Overige recepten
Plaats reactie
Sita
Site Admin
Site Admin
Berichten: 1740
Lid geworden op: 13-02-2008 17:33

Tajine, uit Marrakech

Bericht door Sita » 20-05-2008 16:44

Ingrediënten:

1 kilo in stukken gesneden lamsschouder
2 middelgrote uien
4 eetlepels zonnenbloem of slaolie
2 kaneelstokjes
1 dessertlepel zwarte peper
1 dessertlepel gemberpoeder
1 dessertlepel kaneelpoeder
1 dessertlepel zout
1 pakje saffraan
3 grote glazen water

Voor de garnering:

250 gram suiker
100 gram ontpitte dadels
100 gram vijgen
100 gram pruimen
100 gram abrikozen
50 gram gebakken witte amandelen
50 gram walnoten
30 gram kaneelpoeder
20 gram in een droge koekenpan geroosterde sesam
1 glas oranjebloesemwater

Bereidingswijze:

Fruit de gehakte uien in de olie. Voeg er het vlees en de specerijen aan toe en roer alles goed door elkaar gedurende 10 minuten op een zacht vuurtje.
Voeg er de drie glazen water aan toe, leg het deksel op de pan en laat ongeveer 1 uur zachtjes koken.
Laat intussen de (gedroogde) pruimen, abrikozen en vijgen wellen in wat heet water, maak een siroop van 25 cl. water, 250 gram suiker, 30 gram kaneelpoeder en een glas oranjebloesemwater.
Laat de geweekte vruchten goed uitlekken en caramelliseer ze 10 minuten in de hete siroop.

Schep het lamsvlees als het gaar is op een mooie schaal of een tajine.
Schep er vervolgens het vruchtengarnituur overheen en begiet alles met de saus. Versier de schotel met de gebakken amandelen en walnoten en de geroosterde sesam.
Dien op met Marokkaans brood.

Eet smakelijk


Plaats reactie

Terug naar “Recepten voor lekkerbekjes”