Pagina 1 van 1

Tajine, Tfaia

Geplaatst: 20-05-2008 16:39
door Sita
Ingrediƫnten:

650- 750 gram magere lamsvlees (of kip)
Flinke mespunt kummel
1 mespunt saffraanpoeder
mespunt gemberpoeder
peper en zout
geraspte schil van 1 of 2 citroenen
50 gram boter
2 uien
2 teentje knoflook
bouillon
ongeveer 1 eetlepel citroensap
25 gram gepelde amandelen

Bereidingswijze:

Snijd het vlees in kleine blokjes.
Vermeng de specerijen met peper, zout en citroenschil en ga dan het vlees door dit mengsel wentelen.
Verwarm de boter in een 'tajine' of vuurvaste schaal of pan met dikke bodem en deksel.
Braad het vlees hierin goudbruin.
Voeg dan de fijngehakte uien en uitgeperste teentje knoflook toe en zoveel bouillon, dat het mengsel niet droog is.
Sluit de pan of schaal af.
Laat het geheel 10-15 min. zachtjes stoven totdat het vlees en de groenten gaar en sappig zijn.
In de pan mag een overtollige vocht meer aanwezig zijn.
Voeg het citroensap nu toe met nog wat eventueel peper en zout en de amandelen.
Het gerecht nog goed door laten verwarmen en zet het meteen op tafel.
Hierbij smaken gekookte rijst of couscous overheerlijk bij.



Eet smakelijk!

Geplaatst: 20-05-2008 16:51
door carla
Jammie jammie :D die ga ik absoluut eens maken. Het water loopt me al door de mond Sita

Geplaatst: 20-05-2008 18:43
door carla
Alleen die schaal is al zo leuk.
Ik ben ook jaren vegetarisch geweest, maar moest het opgeven.
Mijn lijf had toch een beetje vlees ( wat daar inzit) nodig blijkbaar.
Eet het wel met mate hoor, kleine beetjes en goed afgewisseld met vis wat weer heel goed voor mijn reuma is vanwege de B en omega 3 ennnn die vang ik zelf. Vis en ik gelijke kansen, dus dan heb ik er ook minder problemen mee