Zelf een gezond brood bakken
-
- Trouw Lid
- Berichten: 1912
- Lid geworden op: 08-09-2008 16:40
Zelf een gezond brood bakken
Maak je eigen gezonde brood door Ivonne van Wijk
Neem een klein rechthoekig cakeblik en vet het in met olijfolie (geschikt voor bakken en braden) of kokosolie.
Verwarm de oven voor op 200°C
Meng onderstaande tot een homogeen mengsel:
-60 g kokosrasp (bij voorkeur biologisch)
-60 g gierstvlokken (bij voorkeur biologisch)
-250 g speltbloem of tarwebloem (bij voorkeur biologisch en bij voorkeur speltbloem)
- ¼ theelepel zeezout (nog beter 1/8 theelepel himalayazout)
- 1 zakje bakpoeder
Voeg 3 eetlepels olijfolie (geschikt voor bakken en braden) toe en “kneedt” als het ware de meel tot een homogeen mengsel (niet kneden!!). Maak het mengsel weer los.
Voeg 250 ml geiten karnemelk toe en meng snel door met 1 vinger vanuit het midden naar buiten toe rond te draaien, niet kneden!! Breng het mengsel snel over in het cakeblik en maak de bovenkant snel glad en bolvormig met wat olijfolie. Bak gedurende 10 minuten bij 200 °C en 35 minuten bij 170°C . Laat na het bakken het brood in het cakeblik afkoelen en stort het daarna op een rooster. Soms is het nodig de zijkanten even los te maken.
Heb dit recept net gezien en nog niet zelf kunnen proberen, maar lijkt me erg goed om te gaan doen.
Neem een klein rechthoekig cakeblik en vet het in met olijfolie (geschikt voor bakken en braden) of kokosolie.
Verwarm de oven voor op 200°C
Meng onderstaande tot een homogeen mengsel:
-60 g kokosrasp (bij voorkeur biologisch)
-60 g gierstvlokken (bij voorkeur biologisch)
-250 g speltbloem of tarwebloem (bij voorkeur biologisch en bij voorkeur speltbloem)
- ¼ theelepel zeezout (nog beter 1/8 theelepel himalayazout)
- 1 zakje bakpoeder
Voeg 3 eetlepels olijfolie (geschikt voor bakken en braden) toe en “kneedt” als het ware de meel tot een homogeen mengsel (niet kneden!!). Maak het mengsel weer los.
Voeg 250 ml geiten karnemelk toe en meng snel door met 1 vinger vanuit het midden naar buiten toe rond te draaien, niet kneden!! Breng het mengsel snel over in het cakeblik en maak de bovenkant snel glad en bolvormig met wat olijfolie. Bak gedurende 10 minuten bij 200 °C en 35 minuten bij 170°C . Laat na het bakken het brood in het cakeblik afkoelen en stort het daarna op een rooster. Soms is het nodig de zijkanten even los te maken.
Heb dit recept net gezien en nog niet zelf kunnen proberen, maar lijkt me erg goed om te gaan doen.
<center>Het leven is zoals het komt
Terwijl ik andere plannen maak/had
Terwijl ik andere plannen maak/had
-
- Lid
- Berichten: 325
- Lid geworden op: 24-10-2008 11:53
Kees,
zie: www.geitenkarnemelk.nl
Niet gekeken of een geiten-melker
in jouw omgeving melkt,
succes er mee
zie: www.geitenkarnemelk.nl
Niet gekeken of een geiten-melker
in jouw omgeving melkt,
succes er mee
oordeel over gedrag niet over de persoon