Thaise sperziebonenschotel in cocossaus
-
- Moderator
- Berichten: 3730
- Lid geworden op: 22-04-2008 12:19
Thaise sperziebonenschotel in cocossaus
Bonenschotel met cocossaus
Benodigdheden voor 4 personen:
· 500 gram kipfilet
· 500 gram sperziebonen
· 1 kilo basmatirijst ( overal verkrijgbaar )
· 1 ui
· 1 theelepel gehakte knoflook
· wat gemberpoeder
· 500 ml cocosmelk
· peper en zout
· lemonleaves ( toko )
· citroengras ( toko )
· verse koriander
· 1 theelepel kerriepoeder
· olie
· evt champginons
Kruid de kipfilet met zout en peper evt wat sambal. Fruit de ui, knoflook en gemberpoeder in een wok in een beetje olie.
Voeg daaraan de kip toe en bak die even mee. Hij hoeft niet gaar te zijn.
Voeg dan het blik cocosmelk toe en laat het even warm worden. Voeg daaraan enkele blaadjes lemonleave toe en 1 tot 2 stengels citroengras ( grof gesneden, 3cm ) en de kerrie poeder. Af en toe roeren.
Als het mengsel kookt voeg je de schoongemaakte, halve ongekookte sperziebonen toe en die laat je gaar worden in het cocosmengsel. Controleer de smaak en voeg zn wat zout, peper of sambal toe.
Vlak voor het recept klaar is kun je nog wat champignons toevoegen, evt ook klein gesneden stukjes paprika voor de kleur. Het eten is klaar als de saus redelijk is ingedikt.
Als laatste voeg je de verse gesneden koriander toe.
Serveer het geheel met de verrukkelijk geurende basmatirijst.
Eet smakelijk
De lemonleaves en het citroengras kun je heel lang in de vriezer bewaren.
Benodigdheden voor 4 personen:
· 500 gram kipfilet
· 500 gram sperziebonen
· 1 kilo basmatirijst ( overal verkrijgbaar )
· 1 ui
· 1 theelepel gehakte knoflook
· wat gemberpoeder
· 500 ml cocosmelk
· peper en zout
· lemonleaves ( toko )
· citroengras ( toko )
· verse koriander
· 1 theelepel kerriepoeder
· olie
· evt champginons
Kruid de kipfilet met zout en peper evt wat sambal. Fruit de ui, knoflook en gemberpoeder in een wok in een beetje olie.
Voeg daaraan de kip toe en bak die even mee. Hij hoeft niet gaar te zijn.
Voeg dan het blik cocosmelk toe en laat het even warm worden. Voeg daaraan enkele blaadjes lemonleave toe en 1 tot 2 stengels citroengras ( grof gesneden, 3cm ) en de kerrie poeder. Af en toe roeren.
Als het mengsel kookt voeg je de schoongemaakte, halve ongekookte sperziebonen toe en die laat je gaar worden in het cocosmengsel. Controleer de smaak en voeg zn wat zout, peper of sambal toe.
Vlak voor het recept klaar is kun je nog wat champignons toevoegen, evt ook klein gesneden stukjes paprika voor de kleur. Het eten is klaar als de saus redelijk is ingedikt.
Als laatste voeg je de verse gesneden koriander toe.
Serveer het geheel met de verrukkelijk geurende basmatirijst.
Eet smakelijk
De lemonleaves en het citroengras kun je heel lang in de vriezer bewaren.
Groetjes Wilma
Zoals de ogen onze ziel weerspiegelen
Zo weerspiegelen de voeten ons lichaam
Zoals de ogen onze ziel weerspiegelen
Zo weerspiegelen de voeten ons lichaam
-
- Moderator
- Berichten: 3730
- Lid geworden op: 22-04-2008 12:19
Heb er het weekend weer van mogen genieten.
Voor mijn visite een aangename verrassing zeiden ze. Van te voren zeiden ze dat ze niet zo van witte rijst houden, maar met deze saus hadden ze niet verwacht dat alles opging.
Voldane Wilm@
Voor mijn visite een aangename verrassing zeiden ze. Van te voren zeiden ze dat ze niet zo van witte rijst houden, maar met deze saus hadden ze niet verwacht dat alles opging.
Voldane Wilm@
Groetjes Wilma
Zoals de ogen onze ziel weerspiegelen
Zo weerspiegelen de voeten ons lichaam
Zoals de ogen onze ziel weerspiegelen
Zo weerspiegelen de voeten ons lichaam
-
- Moderator
- Berichten: 1827
- Lid geworden op: 16-07-2008 18:48
-
- Trouw Lid
- Berichten: 1912
- Lid geworden op: 08-09-2008 16:40
-
- Moderator
- Berichten: 3730
- Lid geworden op: 22-04-2008 12:19
-
- Moderator
- Berichten: 1827
- Lid geworden op: 16-07-2008 18:48
-
- Trouw Lid
- Berichten: 1912
- Lid geworden op: 08-09-2008 16:40
'k Ga het wel een keer maken, ben bijna een alleseter en houd er wel van om andere recepten te proberen. Is inderdaad vaak zo dat het dan in de gerechten weg/meevalt met overheersende 'luchtjes/smaken'.
Maar voor cocosluchtjes moet 'k me echt schrap zetten. Ja, zo heeft ieder dat wel met bep. dingen natuurlijk he.
(kamille lucht bijv. doet dat ook, ga ik ook bijna van o.......n, verdraag het beslist niet vlak bij, thee enz.)
Maar voor cocosluchtjes moet 'k me echt schrap zetten. Ja, zo heeft ieder dat wel met bep. dingen natuurlijk he.
(kamille lucht bijv. doet dat ook, ga ik ook bijna van o.......n, verdraag het beslist niet vlak bij, thee enz.)
<center>Het leven is zoals het komt
Terwijl ik andere plannen maak/had
Terwijl ik andere plannen maak/had