Thaise sperziebonenschotel in cocossaus

Allerhande, Overige recepten
Plaats reactie
wiba
Moderator
Moderator
Berichten: 3730
Lid geworden op: 22-04-2008 12:19

Thaise sperziebonenschotel in cocossaus

Bericht door wiba » 30-05-2008 18:50

Bonenschotel met cocossaus

Benodigdheden voor 4 personen:



· 500 gram kipfilet

· 500 gram sperziebonen

· 1 kilo basmatirijst ( overal verkrijgbaar )

· 1 ui

· 1 theelepel gehakte knoflook

· wat gemberpoeder

· 500 ml cocosmelk

· peper en zout

· lemonleaves ( toko )

· citroengras ( toko )

· verse koriander

· 1 theelepel kerriepoeder

· olie

· evt champginons





Kruid de kipfilet met zout en peper evt wat sambal. Fruit de ui, knoflook en gemberpoeder in een wok in een beetje olie.

Voeg daaraan de kip toe en bak die even mee. Hij hoeft niet gaar te zijn.

Voeg dan het blik cocosmelk toe en laat het even warm worden. Voeg daaraan enkele blaadjes lemonleave toe en 1 tot 2 stengels citroengras ( grof gesneden, 3cm ) en de kerrie poeder. Af en toe roeren.

Als het mengsel kookt voeg je de schoongemaakte, halve ongekookte sperziebonen toe en die laat je gaar worden in het cocosmengsel. Controleer de smaak en voeg zn wat zout, peper of sambal toe.

Vlak voor het recept klaar is kun je nog wat champignons toevoegen, evt ook klein gesneden stukjes paprika voor de kleur. Het eten is klaar als de saus redelijk is ingedikt.

Als laatste voeg je de verse gesneden koriander toe.



Serveer het geheel met de verrukkelijk geurende basmatirijst.



Eet smakelijk




De lemonleaves en het citroengras kun je heel lang in de vriezer bewaren.
Groetjes Wilma

Zoals de ogen onze ziel weerspiegelen
Zo weerspiegelen de voeten ons lichaam

wiba
Moderator
Moderator
Berichten: 3730
Lid geworden op: 22-04-2008 12:19

Bericht door wiba » 14-07-2008 21:18

Heb er het weekend weer van mogen genieten.
Voor mijn visite een aangename verrassing zeiden ze. Van te voren zeiden ze dat ze niet zo van witte rijst houden, maar met deze saus hadden ze niet verwacht dat alles opging.

Voldane Wilm@
Groetjes Wilma

Zoals de ogen onze ziel weerspiegelen
Zo weerspiegelen de voeten ons lichaam

wiba
Moderator
Moderator
Berichten: 3730
Lid geworden op: 22-04-2008 12:19

Bericht door wiba » 24-05-2010 19:11

Voor mijn verjaardag zal dit weer op het menu staan.
Heb er nu al zin in.
Groetjes Wilma

Zoals de ogen onze ziel weerspiegelen
Zo weerspiegelen de voeten ons lichaam

louisamartin
Moderator
Moderator
Berichten: 1827
Lid geworden op: 16-07-2008 18:48

Bericht door louisamartin » 24-05-2010 21:37

Kan ik me voorstellen. Lijkt mij ook heerlijk :wink:
Zelfs als de poorten van de rijken gesloten zullen zijn, zullen de poorten tot de Hemel niet afgesloten worden

hannie
Trouw Lid
Trouw Lid
Berichten: 1912
Lid geworden op: 08-09-2008 16:40

Bericht door hannie » 24-05-2010 22:40

Ja, dit lokt mij ook wel, maar ik kan niet tegen de lucht van cocos, echt ik gruw daar van. Terwijl dat nu juist de smaak er aan geeft als 'k het goed begrijp? Wat nu?
Want de rest is heerlijk wat er in gaat.
liefs hannie
<center>Het leven is zoals het komt
Terwijl ik andere plannen maak/had

wiba
Moderator
Moderator
Berichten: 3730
Lid geworden op: 22-04-2008 12:19

Bericht door wiba » 25-05-2010 07:02

Is een heel andere smaak dan de geur en de combi met de koriander en de lemon is heerlijk.
Misschien toch es proberen? Ik ben ook niet zo gek op cocos, maar dit in het eten is wel heerlijk vind ik.
Groetjes Wilma

Zoals de ogen onze ziel weerspiegelen
Zo weerspiegelen de voeten ons lichaam

louisamartin
Moderator
Moderator
Berichten: 1827
Lid geworden op: 16-07-2008 18:48

Bericht door louisamartin » 25-05-2010 22:31

Ik lust ook geen kokos maar wel in gerechten waar je de saus mee maakt. Lekker in Thaise recepten.
Zelfs als de poorten van de rijken gesloten zullen zijn, zullen de poorten tot de Hemel niet afgesloten worden

hannie
Trouw Lid
Trouw Lid
Berichten: 1912
Lid geworden op: 08-09-2008 16:40

Bericht door hannie » 26-05-2010 10:03

'k Ga het wel een keer maken, ben bijna een alleseter en houd er wel van om andere recepten te proberen. Is inderdaad vaak zo dat het dan in de gerechten weg/meevalt met overheersende 'luchtjes/smaken'.
Maar voor cocosluchtjes moet 'k me echt schrap zetten. Ja, zo heeft ieder dat wel met bep. dingen natuurlijk he.

(kamille lucht bijv. doet dat ook, ga ik ook bijna van o.......n, verdraag het beslist niet vlak bij, thee enz.)
<center>Het leven is zoals het komt
Terwijl ik andere plannen maak/had

Plaats reactie

Terug naar “Recepten voor lekkerbekjes”