Eigen gemaakt slaatje
-
- Lid
- Berichten: 238
- Lid geworden op: 21-12-2009 20:05
Eigen gemaakt slaatje
Neem een zak van 5 kilo aardappelen,
Een grote pot zoet zure augurken,
Een fles slasaus,
potje frietsaus,(remia is het lekkerst)
de eetlepels mosterd,
een eetlepel ketchup,
flink wat gemalen zwarte peper,
een blik bonduel doperwtjes
een blik bonduel mais (dit omdat de doperwtjes en mais van bonduel niet week worden)
Vier grote winterwortelen,
een halve kilo uien,
15 grote eieren,
een groene paprika,
een gele paprika,
en een rode paprika.
ongeveer 500 gram dikke plakken ham.
Kan ook met boterham worst of beide.
Zet de aardappelen op met zout,
laat de aardappelen niet te gaar worden....dan af laten koelen tot ze helemaal koud zijn.
Snijd alle aardappelen in kleine blokjes..je kunt ze natuurlijk ook raspen,maar zelf vind ik dat de aardappelen dan smots worden (klef)
Dan de augurken ,de uien,de paprika's in hele kleine stukjes snijden.
Doe de doperwtjes en de mais in een vergiet goed uit lekken.
Wortelen ook niet te gaar koken,,,ook daarna in kleine blokjes snijden.
Eieren koken.....hardgekookt maar niet blauw laten koken (staat echt niet mooi in het slaatje) whahaha.
Ook in kleine stukjes 2 keer door de eiersnijder,horizontaal en verticaal.
Snijd de ham in kleine blokjes.
Doe alles bij elkaar in een grote emmer.....doe daar overheen de slasaus....de Frietsaus....de mosterd en de ketchup..de zwarte peper.
Ja,het is een enorme grote hoeveelheid,maar zo heb ik het leren maken.
Zorg iig dat je alles goed kan mengen,want in een emmer van 10 liter is het echt moeilijk mengen.
Met de slasaus en frietsaus moet je een beetje aanvoelen hoeveel je er in doet.
Al met al word dit een heerlijk slaatje.
Ik maak het niet vaak ,omdat het een enorm werk is en je er even lekker de tijd voor moet hebben,
maar als ik het maak,dan breng ik iedereen in mijn omgeving zo'n heerlijk bakje slaatje.
Ook kun je het slaatje heel mooi opmaken met heerlijke tomaat,komkommer en wat je er maar bij wilt hebben,ook met vis..
Ook in het café waar ik gewerkt heb maakte ik dit met de Kerstdagen of voor de klaverjas club...
Je kunt dit natuurlijk in een veel kleiner porsie maken,maar dat heb ik nog nooit gedaan ,maar misschien een leuke tip voor Kerst om iemand te verrassen met iets heel lekkers....
Het slaatje is op zijn lekkerst als het een hele nacht in de koelkast heeft gestaan.
Liefs Klaudia
Een grote pot zoet zure augurken,
Een fles slasaus,
potje frietsaus,(remia is het lekkerst)
de eetlepels mosterd,
een eetlepel ketchup,
flink wat gemalen zwarte peper,
een blik bonduel doperwtjes
een blik bonduel mais (dit omdat de doperwtjes en mais van bonduel niet week worden)
Vier grote winterwortelen,
een halve kilo uien,
15 grote eieren,
een groene paprika,
een gele paprika,
en een rode paprika.
ongeveer 500 gram dikke plakken ham.
Kan ook met boterham worst of beide.
Zet de aardappelen op met zout,
laat de aardappelen niet te gaar worden....dan af laten koelen tot ze helemaal koud zijn.
Snijd alle aardappelen in kleine blokjes..je kunt ze natuurlijk ook raspen,maar zelf vind ik dat de aardappelen dan smots worden (klef)
Dan de augurken ,de uien,de paprika's in hele kleine stukjes snijden.
Doe de doperwtjes en de mais in een vergiet goed uit lekken.
Wortelen ook niet te gaar koken,,,ook daarna in kleine blokjes snijden.
Eieren koken.....hardgekookt maar niet blauw laten koken (staat echt niet mooi in het slaatje) whahaha.
Ook in kleine stukjes 2 keer door de eiersnijder,horizontaal en verticaal.
Snijd de ham in kleine blokjes.
Doe alles bij elkaar in een grote emmer.....doe daar overheen de slasaus....de Frietsaus....de mosterd en de ketchup..de zwarte peper.
Ja,het is een enorme grote hoeveelheid,maar zo heb ik het leren maken.
Zorg iig dat je alles goed kan mengen,want in een emmer van 10 liter is het echt moeilijk mengen.
Met de slasaus en frietsaus moet je een beetje aanvoelen hoeveel je er in doet.
Al met al word dit een heerlijk slaatje.
Ik maak het niet vaak ,omdat het een enorm werk is en je er even lekker de tijd voor moet hebben,
maar als ik het maak,dan breng ik iedereen in mijn omgeving zo'n heerlijk bakje slaatje.
Ook kun je het slaatje heel mooi opmaken met heerlijke tomaat,komkommer en wat je er maar bij wilt hebben,ook met vis..
Ook in het café waar ik gewerkt heb maakte ik dit met de Kerstdagen of voor de klaverjas club...
Je kunt dit natuurlijk in een veel kleiner porsie maken,maar dat heb ik nog nooit gedaan ,maar misschien een leuke tip voor Kerst om iemand te verrassen met iets heel lekkers....
Het slaatje is op zijn lekkerst als het een hele nacht in de koelkast heeft gestaan.
Liefs Klaudia
Go your own way,the way of your heart...
Harte groet,Klaudia
Harte groet,Klaudia
-
- Lid
- Berichten: 238
- Lid geworden op: 21-12-2009 20:05