Curry sadrudin

Allerhande, Overige recepten
Plaats reactie
nymira
Lid
Lid
Berichten: 146
Lid geworden op: 27-04-2008 12:11

Curry sadrudin

Bericht door nymira » 14-07-2008 15:02

Benodigheden:

Wokpan
Houten omscheplepel

Ingredienten:

Olijfolie mild
3 teentjes knoflook,fijngehakt
1 flink stuk gember in kleine reepjes gesneden
2 gesneden uien
4 tomaten in blokjes
2 eetlepels fijngehakte koriander
1 groene peper fijngehakt (evt. weglaten voor een milde smaak)
Verse wilde spinazie, hoeveelheid naar wens
2 verse curryleaves (verkrijgbaar bij de toko)
400 gram kipfilet
4 eetlepels Garam masala of curry pasta
2 kruidnagels
Biogarde roer of griekse Yoghurt


Verhit de wokpan tot er een walm te zien is en voeg hierin de olifolie toe.

Voeg de kipfilet toe en schep met snelheid om zodat het goed dichtschroeit.

Voeg de uien, knoflook, gember, kruidnagel toe en blijf doorscheppen.

Zet nu de vlam op een lager pitje maar wel dat het blijft koken.

Voeg de tomatenblokjes, groene peper, 1 eetlepel koriander, curryleaves en garam masala of evt. currypasta toe.

Schep dit goed om en roer de tomatenblokjes er doorheen.

Zet nu de vlam op een iets lager pitje en laat het geheel met de deksel op de pan een uur doorsudderen.

Roer het geheel regelmatig om.

Na een uur de pan van het vuur halen en laten afkoelen tot ongeveer een half uur en dan de biogarde of yoghurt er doorheen roeren.

Garneer de curry met de overige 1 eetlepel.

Tip!

Serveer er basmati rijst en of naanbrood erbij en een frisse salade.

Eet smakelijk en geniet!





[/b]
_________________
Het leven kan feestelijk mooi zijn als we ons eigen slingers ophangen

Garry
Trouw Lid
Trouw Lid
Berichten: 1635
Lid geworden op: 01-07-2008 22:03

Bericht door Garry » 14-07-2008 15:26

Anyhow lieve Nymira k heb em (weer) gevonden hoor
JAMMIE, k ga smullen hoor lekker, lekker
Afbeelding
LIEFS gARRy
Waar licht&donker elkaar raken gebeuren wonderen...

Plaats reactie

Terug naar “Recepten voor lekkerbekjes”