Garnalencurry Kadhai Jhinga

Vaak eten we te weinig (vette)vis, waardoor we een tekort aan de essentiële Omega 3 vetzuren krijgen.
Plaats reactie
louisamartin
Moderator
Moderator
Berichten: 1827
Lid geworden op: 16-07-2008 18:48

Garnalencurry Kadhai Jhinga

Bericht door louisamartin » 07-10-2008 00:05

Voordat je aan dit heerlijke recept begint maak je eerst de knoflook en gemberpasta.

Schil of pel 100-175 gr gemberwortel of knoflooktenen; week de gember 1 nacht: dat schilt beter. Hak de gember fijn. Maal de knoflook of gember met zoveel water tot een fijne pasta ontstaat. Voeg ± 1/4 theelepel zout toe en vermeng goed. Bewaar de pasta in een plastic zakje in een afgesloten pot. Zet beide pasta’s uit de buurt van ander eten.

Ingrediënten:
3 eetlepels zonnebloemolie
300 gram grote gepelde en gekookte garnalen
1 grote ui fijngesnipperd
1 grote groene paprika
1 rood pepertje
3 rijpere tomaten
2 tl gember- en knoflookpasta
2 tl kurkuma
2 tl chilipoeder
snufje zout

Bereidingswijze:
Snipper de ui. Snij de paprika in reepjes. Hak het pepertje. Snijd alle tomaten in 4 stukken. Verhit de olie in de pan of wok. Voeg de knoflook en gemberpasta toe en roer. Doe de tomaten, de rode peper en de specerijen erbij en kook het tot het zacht en dik wordt. Doe er wat water bij om de saus aan te maken. Voeg de garnalen, paprika en een snufje zout toe. Giet er 1,5 dl heet water erbij voor een dikke saus. Laat de boel even goed garen en voeg eventueel nog wat water toe.

Lekker met roti of rijst. Serveer met naanbrood en eventueel raita.
Zelfs als de poorten van de rijken gesloten zullen zijn, zullen de poorten tot de Hemel niet afgesloten worden

Marianne
Lid
Lid
Berichten: 900
Lid geworden op: 21-02-2008 23:36

Bericht door Marianne » 07-10-2008 00:10

Lieve Louisa,

Dank je wel voor je heerlijke recepten. Zou zo wel bij je aan willen schuiven.Zo lekker ziet het eruit.
Ik ga het weekend ook maar aan de slag om zoiets te maken.
Wat is raita dat ken ik namelijk niet.
liefs Marianne
Piekeren neemt de zorgen over morgen niet weg ,.............maar wel de kracht van vandaag ;)

louisamartin
Moderator
Moderator
Berichten: 1827
Lid geworden op: 16-07-2008 18:48

Bericht door louisamartin » 07-10-2008 00:20

Lieve Marianne,

Ik heb het gisteren gegeten en was inderdaad weer lekker. Raita is een soort yoghurtsalade. Er zijn meerdere soorten raita's. Is erg fris bij de pittige Indiase gerechten.

Afbeelding

Recept Raita

Ingrediënten van Komkommer Raita
250 ml ongezoete yoghurt
1/2 stuks geschaafde komkommer
1 tl gemalen zwarte peper
1 el korianderblad
1 tl komijn
1 teentje knoflook

Bereidingswijze
Klop de yoghurt los in een grote kom. Voeg alle ingrediënten toe en laat het koud worden in de koelkast. Serveer in leuke schaaltjes als bijgerecht bij een hoofdgerecht. Garneer met nog wat komijn en een korianderblaadje.
Zelfs als de poorten van de rijken gesloten zullen zijn, zullen de poorten tot de Hemel niet afgesloten worden

louisamartin
Moderator
Moderator
Berichten: 1827
Lid geworden op: 16-07-2008 18:48

Bericht door louisamartin » 07-10-2008 00:26

Ja het lijkt wel een beetje op Tzatziki. Is ook lekker trouwens. Er zijn meerdere soorten raita's. Met tomaten en komkommer kan ook. Sommige zijn wat pittiger, sommige wat zoeter. Allemaal even lekker.

Liefs Louisa
Zelfs als de poorten van de rijken gesloten zullen zijn, zullen de poorten tot de Hemel niet afgesloten worden

Plaats reactie

Terug naar “Visrecepten”