VisTajine
Benodigdheden:
Vis naar keuze, bij voorkeur grote hele vis
2 ons garnalen
1 grote rode of groene paprika
3 vleestomaten
2 vastkokende aardappels in schijfjes gesneden
1 bosje koriander
3 a 4 teentjes knoflook
1 eetlepel komijnenpoeder
1 eetlepel paprikapoeder
1 scheutje azijn
zout en peper
1 kopje olijfolie heeft de voorkeur, andere olie mag ook
Bereiding:
De vis goed schoonmaken, de vleestomaten pellen en in kleine stukjes snijden, de paprika schoonmaken en in ronde schijven snijden. Snijd de aardappels in schijfjes of koop kant en klare schijfjes. De garnalen moeten gepeld zijn.
De koriander wassen, fijn hakken en in een kom doen. De knoflook persen of snijden en erbij doen. Voeg het zout, peper, komijnenpoeder, paprikapoeder, olie en azijn erbij en meng dit door elkaar.
Wrijf de vis royaal in met dit mengseltje. Je houdt wat van dit mengsel achter. Hierin de tomaten, de garnalen en de schijfjes aardappel mengen. Neem een ovenschaal/braadslee of een tajine. Maak een bedje van de aardappelschijfjes en leg de vis hierop. Vul de lege ruimte van de schaal op met het resterende mengseltje. Garneer het geheel met de schijfjes paprika. Het beste is om het geheel even te laten staan voor het bakken.
Verwarm de oven op de hoogste stand. De tajine in het midden van de oven plaatsen afgedekt met aluminiumfolie. De folie na 45 minuten verwijderen en de tajine nog ongeveer 20 minuten laten bakken totdat het geheel gaar is. Het gerecht wordt met brood gegeten en diverse salades.
Wat eten we vandaag? VisTajine
-
- Site Admin
- Berichten: 1740
- Lid geworden op: 13-02-2008 17:33
-
- Moderator
- Berichten: 1827
- Lid geworden op: 16-07-2008 18:48
-
- Moderator
- Berichten: 1827
- Lid geworden op: 16-07-2008 18:48
-
- Moderator
- Berichten: 1827
- Lid geworden op: 16-07-2008 18:48