Vispannetje

Vaak eten we te weinig (vette)vis, waardoor we een tekort aan de essentiële Omega 3 vetzuren krijgen.
gerrit
Lid
Lid
Berichten: 325
Lid geworden op: 24-10-2008 11:53

Vispannetje

Bericht door gerrit » 03-05-2009 13:41

Nodig: 500 gr kabeljauw
250 gr garnalen
2 preien
1 ui
1 citroen
zee zout
peper
room boter
stok brood

snij de prei klein,in een pan doen,de ui snipperen er ook bij.
vis er op leggen plus de garnalen.
Beetje zout en peper er op
besprinkelen met citroen sap
ongeveer anderhalf a twee liter water er bij en klontje room boter
aan de kook brengen,daarna heel zacht laten garen in ongeveer 30 min.
Lekker met stok brood, eventueel aan gevuld met een tomaten salade
oordeel over gedrag niet over de persoon

wiba
Moderator
Moderator
Berichten: 3730
Lid geworden op: 22-04-2008 12:19

Bericht door wiba » 11-05-2009 23:42

Makkelijk recept, maar ik heb nooit roomboter in huis. Kan zeker niet met olijfolie?

:o Wilma
Groetjes Wilma

Zoals de ogen onze ziel weerspiegelen
Zo weerspiegelen de voeten ons lichaam

hannie
Trouw Lid
Trouw Lid
Berichten: 1912
Lid geworden op: 08-09-2008 16:40

Bericht door hannie » 12-05-2009 09:53

Ja hoor Wilma,kan zeker met olijfolie. Maar juist een beetje roomboter
maakt er zo'n zacht smaakje aan,het 'kille'is er dan van af.

Tip:als je weinig roomboter gebruikt,kan je kleine cupjes kopen die heel lang houdbaar zijn,wij gebruiken ook eigenlijk alleen olijfolie,maar voor
dit en sommige andere gerechten toch een beetje roomboter voor het zachte smaakje.
liefs hannie
<center>Het leven is zoals het komt
Terwijl ik andere plannen maak/had

wiba
Moderator
Moderator
Berichten: 3730
Lid geworden op: 22-04-2008 12:19

Bericht door wiba » 12-05-2009 10:35

Oh ja dat is een goed tip van die kleine pakjes roomboter. Ik heb wel eens zin om dit uit te proberen, maar dan graag met de originele ingredienten, dan proef je toch zoals de ander het zo lekker vind.
Ik mag nu nog alles eten, want aan het einde van de maand ga ik een jaar lang mee doen met een onderzoek via een ziekenhuis en een universiteit. Dan wordt me voorgeschreven wat ik wel en niet mag eten.
Daar gebruiken ze vast geen roomboter, maar je weet maar nooit natuurlijk.

De kabeljauw kan volgens mij ook wel door panga of tilapia vervangen worden toch? Dat zijn ook stevige witte vissen, die heb ik altijd wel in de diepvries.

Je hoort het nog als ik het gemaakt heb.
Liefs Wilma
Groetjes Wilma

Zoals de ogen onze ziel weerspiegelen
Zo weerspiegelen de voeten ons lichaam

gerrit
Lid
Lid
Berichten: 325
Lid geworden op: 24-10-2008 11:53

Bericht door gerrit » 12-05-2009 13:18

Ja zeker alle stevige witte vissoorten zijn prima te doen.
Ook koolvis etc.
Met kleine smaak verschillen vandaar onze voorkeur
voor kabeljouw.

Eet smakelijk gerrit
oordeel over gedrag niet over de persoon

louisamartin
Moderator
Moderator
Berichten: 1827
Lid geworden op: 16-07-2008 18:48

Bericht door louisamartin » 15-05-2009 00:34

Hmmm lekker recept die ik zeker uit ga proberen. Ik gebruik ook vaak olijfolie maar met witte vissoorten gebruik ik roomboter. Erg lekker en in mijn familie was dat altijd traditie om het in roomboter te bakken en het ruikt echt jammie jammie. Ook gebruik ik roomboter als ik kruidenboter maak of ik doe het door de gekookte spercieboontjes, dat maakt ze erg lekker. Roomboter is een zuiver product zonder toevoegingen en kan dus af en toe helemaal geen kwaad. Mijn ouders eten hun hele leven al roomboter op brood en zijn niet dik en hebben beiden een laag cholesterolgehalte dus ik denk dat het allemaal wel meevalt. Misschien mag je het gewoon eten Wilma.

Liefs Louisa
Zelfs als de poorten van de rijken gesloten zullen zijn, zullen de poorten tot de Hemel niet afgesloten worden

hannie
Trouw Lid
Trouw Lid
Berichten: 1912
Lid geworden op: 08-09-2008 16:40

Bericht door hannie » 15-05-2009 10:36

Dat is zo Louisa wat je zegt over roomboter gebruik.Wij gebruiken het ook juist op aan raden van een reguliere (tevens klassiek homeopaat)
arts. En als iemand toch huiverig is voor teveel,kan je groenten ook met een klontje room boter in het water koken,zodat het zachte er in komt,met de smaak wat behouden blijft bij het af gieten. Dan eet je dus ook niet snel te vet.
Heb bijna een stukje klaar over vetten,olie boter etc.,wat ik eerdaags zal plaatsen.Er bestaan veel misvattingen over.
liefs hannie
<center>Het leven is zoals het komt
Terwijl ik andere plannen maak/had

louisamartin
Moderator
Moderator
Berichten: 1827
Lid geworden op: 16-07-2008 18:48

Bericht door louisamartin » 15-05-2009 22:49

Dat is een mooie tip Hannie over het meekoken van roomboter. Dan is het zekers minder vet. Bedankt en ben benieuwd naar je schrijven erover.

Liefs Louisa
Zelfs als de poorten van de rijken gesloten zullen zijn, zullen de poorten tot de Hemel niet afgesloten worden

Sita
Site Admin
Site Admin
Berichten: 1740
Lid geworden op: 13-02-2008 17:33

Bericht door Sita » 22-09-2009 16:57

Yvo is nu naar de winkel. Dan gaan wij vandaag dit recept maar eens uitproberen.

Ik verheug me er al op!


wiba
Moderator
Moderator
Berichten: 3730
Lid geworden op: 22-04-2008 12:19

Bericht door wiba » 22-09-2009 21:21

Ennn ?? Sita en Yvo zijn jullie er stil van ?
Groetjes Wilma

Zoals de ogen onze ziel weerspiegelen
Zo weerspiegelen de voeten ons lichaam

Plaats reactie

Terug naar “Visrecepten”