makreel

Vaak eten we te weinig (vette)vis, waardoor we een tekort aan de essentiële Omega 3 vetzuren krijgen.
Plaats reactie
gerrit
Lid
Lid
Berichten: 325
Lid geworden op: 24-10-2008 11:53

makreel

Bericht door gerrit » 03-05-2009 13:55

Nou dit er ook nog maar even bij voor de lunch bijv.

makreel klein maken
ui snipperen en er door mengen
beetje ketchup er door (naar smaak)
mayonaise er ook door mengen (kleine eetlepel)

dit alles verdelen en tussen bolletjes doen
met een griekse salade is het erg lekker
oordeel over gedrag niet over de persoon

wiba
Moderator
Moderator
Berichten: 3730
Lid geworden op: 22-04-2008 12:19

Bericht door wiba » 11-05-2009 23:40

Lijkt me heerlijk Gerrit, ik ga het zeker eens maken.
Ben gek op makreel, maar vind het vaak zo veel voor mij alleen. Ik verdeel het dan wel over een paar dagen, maar dan moet ik elke dag verplicht makreel eten.
Als ik er mee kan varieren dan is het uitnodigender om een hele vis te kopen en hem zelf van zijn graatje te ontdoen.

Thanks Wilma
Groetjes Wilma

Zoals de ogen onze ziel weerspiegelen
Zo weerspiegelen de voeten ons lichaam

hannie
Trouw Lid
Trouw Lid
Berichten: 1912
Lid geworden op: 08-09-2008 16:40

Bericht door hannie » 12-05-2009 09:41

Zou je het niet in porties kunnen verdelen en invriezen? Heb het nog nooit gedaan, vraag me ook af of het de smaak tengoede komt dan.
Omdat het vette vis is nml en misschien dat het dan een ranzig smaakje
kan krijgen? Toch een keer aan de vishandel vragen, of weet iemand hier
of dat invloed heeft?
liefs hannie
<center>Het leven is zoals het komt
Terwijl ik andere plannen maak/had

gerrit
Lid
Lid
Berichten: 325
Lid geworden op: 24-10-2008 11:53

Bericht door gerrit » 12-05-2009 15:07

De volgende E-mail van Ouwehand Visverwerking B.V.
kreeg ik op mijn vraag, Makreel invriezen?

U kunt de makreel mits goed afgesloten nog invriezen.

-Eigen handelingen zoals uitpakken, invriezen en ontdooien zorgen
ervoor dat wij geen uitspraken meer kunnen doen omtrend de
houdbaarheid van het product.
-Invriezen zorgt voor een smaak en textuur achteruitgang van de makreel.

Het beste blijft dus om de makreel zo te consumeren en de aan-
gegeven houdbaarheid te respecteren.

Met vriendelijke groet,

Hans Folbert
QA Manager
------------------

Een keer uit proberen, de makreel is vacuum verpakt en ruim een
week te bewaren.
Zie ook www.ouwehand.com voor recepten o.a.

met groet gerrit
oordeel over gedrag niet over de persoon

wiba
Moderator
Moderator
Berichten: 3730
Lid geworden op: 22-04-2008 12:19

Bericht door wiba » 12-05-2009 20:57

Oke dat is duidelijk dan. Ik had het al niet zo op invriezen. Weet eigenlijk niet waarom, want ik vries heel veel in, maar met makreel doe ik dat eigenlijk nooit. Maar fijn te weten dat het wel kan. En ja smaak en kwaliteitsverschil zal er zijn, ik denk dat het er heel waterig uit zal komen.

Voor mezelf heb ik besloten om de ene helft gewoon zo te eten en de andere helft met jullie recept te maken.
Ik heb soortgelijk ook wel eens bij de vishandel gekocht en dan zat er ook nog sambal in, daar ben ik nu net zo gek op.
Dus misschien doe ik dat er ook nog wel in.

Fijn dat jullie dit hebben uitgezocht, Gerrit.

Liefs Wilma
Groetjes Wilma

Zoals de ogen onze ziel weerspiegelen
Zo weerspiegelen de voeten ons lichaam

louisamartin
Moderator
Moderator
Berichten: 1827
Lid geworden op: 16-07-2008 18:48

Bericht door louisamartin » 15-05-2009 00:26

Ik heb makreel één keer ingevroren omdat ik teveel had. Het werd niet nat toen het uit de vriezer kwam dus het kan op zich wel. Ik vries ook veel dingen in hoor Wilma en het erge is, ik heb al een tweede vriezer erbij gekocht omdat het altijd zo vol zat. Nu zijn mijn beide vriezers te vol haha maar ik ben het nu aan het leegeten want ik kon bijna niets meer vinden. Erg irritant maar het wordt al leger gelukkig.

Liefs Louisa
Zelfs als de poorten van de rijken gesloten zullen zijn, zullen de poorten tot de Hemel niet afgesloten worden

wiba
Moderator
Moderator
Berichten: 3730
Lid geworden op: 22-04-2008 12:19

Bericht door wiba » 15-05-2009 22:19

Oke Louisa

Ik zal het gewoon eens proberen om het in tevriezen, kan ik lekker 2 keer het recept van Gerrit maken.

Liefs Wilma
Groetjes Wilma

Zoals de ogen onze ziel weerspiegelen
Zo weerspiegelen de voeten ons lichaam

Plaats reactie

Terug naar “Visrecepten”