Pagina 1 van 1

Pepesan Makreel

Geplaatst: 30-09-2011 22:35
door Klaudia


2 makrelen (ca. 600 gram)
2 uien
2 theelepels knoflook
1 theelepel asem
1/2 dl olie
3 kemiris
2 blaadjes salam
1 theelepel sereh
1 theelepel laos
3 theelepels kunyit
2 theelepels ketumbar
2 theelepels OF 4 cabeh rawit (of meer als je het aandurft :-) )
1 theelepel trassi
2 theelepels gula djawa
zout
Bereidingswijze:


Uien, knoflook en cabeh rawit fijn snijden en mengen met alle bumbu, de trassi, de asem en de olie. Dit verdelen over en in de vis, tesamen met de daun salam en eventueel wat daun jeruk perut. De vis inpakken in pisangblad of aluminiumfolie.
De oven voorverwarmen tot 200 graden en daar de vis in 45 minuten tot een uur in bakken.

Dit gerecht kan gemaakt worden van verse makreel, maar ook van de kant en klaar verpakte gerookte makreel (geeft weer een andere smaak maar is ook heel erg lekker)

Dit recept maakt de oma van mijn mannetje....

het is heerlijk...

Geplaatst: 30-09-2011 22:38
door Klaudia
Afbeelding

Geplaatst: 01-10-2011 20:17
door Kees
Kan dit recept ook met andere vis? met makreel heb ik altijd de graten achter in mijn keel

Geplaatst: 03-10-2011 22:13
door Klaudia
Ja Kees,het kan wel met Kabeljauw ,daar zitten wel wat graten in,maar is er gemakkelijk uit te halen..

Voor als je het gaat maken....eet smakelijk!!! :D

Geplaatst: 10-10-2011 22:07
door Kees
Dank je wel :)