Viswok met paddenstoelen en rijst:

Vaak eten we te weinig (vette)vis, waardoor we een tekort aan de essentiële Omega 3 vetzuren krijgen.
Plaats reactie
Margriet
Lid
Lid
Berichten: 519
Lid geworden op: 14-03-2008 18:59

Bericht door Margriet » 14-07-2008 18:40

Speciaal voor Carla is het volgende recept. :)

Viswok met paddenstoelen en rijst:

350gr. Pandanrijst
1 bakje shii-take (100 gr)
1 bakje champignons (250 g)
1 schaaltj pangasiusfilet (ca 400 g)
4 el zonnebloemolie (ik gebruik liever olijfolie)
1 zak Chinese roerbakmix (400 g)
1 zakje Chinese mushroomsaus
120 g. Blue Dragon)
Wok

1. Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Afgieten. Zout en peper naar smaak toevoegen.
2. Shii-take en champignons schoonmaken en in vieren snijden. Vis in stukjes snijden van ca 2 cm.
3. 2 el olie in wok verhitten en hierin voorzichtig vis 3 min. roerbakken. Uit wok op bord scheppen. Rest olie aan wok toevoegen, verhitten en hierin paddenstoelen 2 min. roerbakken. Groenten toevoegen en 4 min. roerbakken. Vis en woksaus erdoor scheppen en nog 1 min. doorwarmen.
4. Rijst over 4 kommen verdelen en paddenstoelen-vismengsel erover verdelen.

Hè, hè Ik hoop dat jullie mijn eerste kookproef doorstaan,

Liefs en eet smakelijk, ~Margriet~

Een (of mag ook twee) glaasje (s) wijn erbij doet wonderen :D
medium en kunstenaar

every cloud has a silver lining!

Marianne
Lid
Lid
Berichten: 900
Lid geworden op: 21-02-2008 23:36

Bericht door Marianne » 14-07-2008 20:55

Heerlijk Margriet dit recept , ga ik ook eens uitproberen
liefs Marianne :D
Piekeren neemt de zorgen over morgen niet weg ,.............maar wel de kracht van vandaag ;)

Plaats reactie

Terug naar “Visrecepten”