Wel ik zal het je gemakkelijk maken met het volgende recept, Kurt:
Rivierkreeften met kokos.
Voor 4 personen
50 g kokos, gemalen
25 g vers wit broodkruim
1 tl Chinees vijfkruidenpoeder
1/2 tl zout
geraspte schil van 1 limoen
1 eiwit
450 g rauwe rivierkreeften (mag ook gekookt, zelf pellen0
ZONNEBLOEM OF MAISOLIE
SCHIJFJES CITROEN, TER GARNERING
soja of chilisaus
1. Meng de gemalen kokos met het broodkruim, het vijfkruidenpoeder, het zout en de limoenschil.
2. Spatel het eiwit in een kom los.
3. Spoel de rivierkreeften met koud water en dep ze droog met keukenpapier.
4. Doop de rivierkreeften in het eiwit en daarna in het kokosmengsel tot ze rondom zijn bedekt.
5. Verhit ongeveer 5 centimeter olie in een groet, voorverwarmde wok.
6. Roerbak hierin de rivierkreeften in ongeveer 5 minuten goudbruin en krokant.
7. Schep de rivierkreeften met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
8. Doe de rivierkreeften op voorverwarmde borden, garneer ze met schijfjes citroen en serveer ze direct met soja of chilisaus.
Eet smakelijk en dank nogmaals voor je plezierige en heldere antwoord.
Ik ga ermee aan de slag.
Lieve groet, ~Margriet~
Rivierkreeften met kokos.
-
- Trouw Lid
- Berichten: 2065
- Lid geworden op: 14-05-2008 15:46
honger
Hallo Magriet,
Als ik je recept lees,krijg daar gewoon honger van,zal het zeker eens gaan proberen,bedankt voor het plaatsen.
Liefs karin
Als ik je recept lees,krijg daar gewoon honger van,zal het zeker eens gaan proberen,bedankt voor het plaatsen.
Liefs karin
Welkom medereizigers!
WE DIENEN TE WETEN DAT WIJ ZELF DIE VERANDERING ZIJN !!
Bevrijd, Verspreid en Verbind !
WE DIENEN TE WETEN DAT WIJ ZELF DIE VERANDERING ZIJN !!
Bevrijd, Verspreid en Verbind !