Lasagne vegetarich en veganistisch

zonder toevoegingen van chemische en andere 'ongezonde' toevoegingen.

Plaats reactie
Yvo
Site Admin
Site Admin
Berichten: 359
Lid geworden op: 13-02-2008 18:26

Lasagne vegetarich en veganistisch

Bericht door Yvo » 06-11-2008 19:22

Lasagne vegetarisch en veganistisch

Ingredienten
LASAGNE voor 6 personen

lasagnevellen (biowinkel)

250 gram champignons
1 bakje gehakte tofu
1 ui
2 teentjes knoflook
2 paprika's
5 grote tomaten
2 theelepels oregano
2 theelepels basilicum
½ theelepel tijm
mespunt gemalen foelie
3 eetlepels groene pesto
2 eetlepels olie
6 eetlepels tomatenketchup


SAUS VOOR BIJ DE LASAGNE

5 dl melk [sojamelk voor veganisten]
30 gram boter [planten margarine voor veganisten]
3 eetlepels volkoren bloem
½ groentenbouillontablet
2 ons geraspte oude kaas [weglaten uit veganistisch recept]
wat verse peper


Bereiding

Water opzetten en als het water kookt de lasagnaevellen er in laten glijden. Zorg dat ze elkaar niet raken want dan plakken ze aan elkaar. Ongeveer 10-15 min koken. Afspoelen en op een vochtige doek leggen.

De ui in de olie fruiten. Knoflook er bij doen en de geborstelde champignons in plakjes. Alles een tijdje omroeren. Daarna voeg je de tofu toe.
De paprika's en tomaten in stukjes snijden. Voeg ze aan het ui-tofu mengsel toe.
Voeg daarna de pesto en de kruiden en tomatenketchup toe. Laat alles een tijdje pruttelen. Als het te droog wordt doe er dan wat tomatensap bij.

saus:
Verwarm de melk.
Doe de boter in een pan, als die gesmolten is doe er dan het bouillontablet bij en roer totdat hij is opgelost. Voeg de bloem na een tijdje toe. Goed omroeren. Daarna beetje bij beetje de melk er bij. Blijf goed roeren om klontjes te voorkomen.
Voeg als laatste 1½ ons kaas toe en roer totdat de kaas gesmolten is.

Neem een ovenschaal. Leg er wat plakjes lasagne in en daarop een laagje mengsel, daarop een laagje saus. Dan weer plakjes lasagne en mengsel en saus. Ga door totdat alles op is en de saus de laatste laag is. Sprenkel daar het laatste halve ons geraspte kaas over heen[ niet in veganistisch recept] en zet de ovenschaal midden in de oven en bak nog ongeveer 20 -25 min.

In veganistisch recept strooi je paneermeel uit de natuurwinkel over de laatste laag en legt hier en daar een klontje plantenmargarine in plaats van kaas.

bron:tastyweb

----------------------------------------------------------------------------------
We hebben het zelf ook gegeten, en het is in een handomdraai klaar, echt een aanradertje. Yvo

Garry
Trouw Lid
Trouw Lid
Berichten: 1635
Lid geworden op: 01-07-2008 22:03

Bericht door Garry » 06-11-2008 19:39

Sorry hoor Yvo maar om effies trug te komen op al die positiviteit in onze biologische gasvorming is dit een goede vorm om de gasproductie verder te brengen in de vooruitgang is 't nie;-)hihi liefs Garry
Waar licht&donker elkaar raken gebeuren wonderen...

Yvo
Site Admin
Site Admin
Berichten: 359
Lid geworden op: 13-02-2008 18:26

Bericht door Yvo » 06-11-2008 20:22

Ja natuurlijk Garry

Het is een mengsel van vetten en koolhydraten.

Voor jou 3 tenen knoflook erbij, is weer goed voor je doorstroming van je bloed.
En als extra 4 uien door de saus heen pruttelen, en dat is weer goed voor de maag. En dan doen je darmen weer gezellig mee.

http://winworld.forum2go.nl/gas-van-sch ... t1255.html

En als je hapjes neemt met tussenpozen, krijg je ook weer wat lucht extra. En dat zorgt weer voor de (k)ontspannaning

Plaats reactie

Terug naar “Gezonde recepten”