Bloemkool Rasila

zonder toevoegingen van chemische en andere 'ongezonde' toevoegingen.

Plaats reactie
wiba
Moderator
Moderator
Berichten: 3730
Lid geworden op: 22-04-2008 12:19

Bloemkool Rasila

Bericht door wiba » 24-11-2008 20:54

Recept vanuit de ayurvedische keuken.
Bron: Europa Ayurvedisch Centrum



Bloemkool Rasila
Duur: 20 minuten
Aantal personen: vijf
Ingredienten:
½ kg bloemkool
Sesam olie
150 ml kokosmelk
100 gram pinda’s
10 amandelen
2 middelgrote uien
1 theelepel rode chilipoeder, verse gember en 2 teentjes knoflook
1 theelepel roomboter
1 theelepel geelwortelpoeder (turmeric)
Snufje zout
Bereiding
Dompel de pinda’s en amandelen in water voor 30 minuten.
Was de bloemkool en snij hier kleine stukjes van.
Hak de uien in kleine blokjes, pel de knoflook en pers dit door de
knoflookpers en hak de gember fijn.
Bak dit in een pan op een laag vuurtje in sesamolie totdat de uitjes
geelbruin zijn. Haal de pan van het vuur en laat dit even afkoelen.
Doe er een klein beetje water in en maak er een soort pasta van. Doe
hetzelfde met de pinda’s.
Doe een beetje boter in de pan en bak de pasta van gember, knoflook en
uien ongeveer 5 minuten. Voeg nu de pasta van pinda’s toe, rode chili,
geelwortel en de stukjes bloemkool.
Kook het geheel voor 10 minuten en voeg de kokosmelk en een snufje
zout toe. Kook nog 5 minuten door – voeg 50 ml water toe zodat het niet
te droog wordt.
Verwijder de schil van de amandel en snij de amandelen in kleine
stukjes.
Maak de schaal mooi door een beetje koriander eromheen te draperen
en de amandelen.
Serveer met bhasmati rijst.
Eet smakelijk.
Groetjes Wilma

Zoals de ogen onze ziel weerspiegelen
Zo weerspiegelen de voeten ons lichaam

louisamartin
Moderator
Moderator
Berichten: 1827
Lid geworden op: 16-07-2008 18:48

Bericht door louisamartin » 24-11-2008 22:05

Hmmmm krijg er honger van Wilma. Ga het zeker uitproberen. Bedoel je gewoon gember of gemberwortel? Wacht je antwoord af.

Liefs Louisa
Zelfs als de poorten van de rijken gesloten zullen zijn, zullen de poorten tot de Hemel niet afgesloten worden

wiba
Moderator
Moderator
Berichten: 3730
Lid geworden op: 22-04-2008 12:19

Bericht door wiba » 25-11-2008 09:09

Hoi Louisa

Ik zou gemberwortel nemen. Lijkt me ook erg lekker.
Ik heb het recept vorige week gekregen, maar zelf nog niet uitgeprobeerd, maar ga het zeker volgende week doen, ben benieuwd wat jij er van vind, laat je het weten?

Liefs Wilm@
Groetjes Wilma

Zoals de ogen onze ziel weerspiegelen
Zo weerspiegelen de voeten ons lichaam

louisamartin
Moderator
Moderator
Berichten: 1827
Lid geworden op: 16-07-2008 18:48

Bericht door louisamartin » 25-11-2008 15:10

Hoi Wilma,

Ja ik neem ook altijd gemberwortel. Ik heb het nog niet geprobeerd maar als ik het maak zal ik je zeker laten weten wat ik ervan vind. Het lijkt me wel lekker.

Liefs Louisa
Zelfs als de poorten van de rijken gesloten zullen zijn, zullen de poorten tot de Hemel niet afgesloten worden

Garry
Trouw Lid
Trouw Lid
Berichten: 1635
Lid geworden op: 01-07-2008 22:03

Bericht door Garry » 25-11-2008 17:37

Hmmm lekkur voor de vegetarier onder ons;-))
Waar licht&donker elkaar raken gebeuren wonderen...

karin
Trouw Lid
Trouw Lid
Berichten: 2065
Lid geworden op: 14-05-2008 15:46

Bericht door karin » 25-11-2008 18:25

Dit lijkt me lekker Wilma,
ken het nog niet is een verrassing,ga ik zeker eens uitproberen.
zoasl ik dit lees lijkt het me heel lekker.
Warme groet
Welkom medereizigers!

WE DIENEN TE WETEN DAT WIJ ZELF DIE VERANDERING ZIJN !!

Bevrijd, Verspreid en Verbind !

Plaats reactie

Terug naar “Gezonde recepten”