SURINAAMSE SPERZIEBONEN MET KIP
Benodigdheden:
1 ui
200 gram sperziebonen of kouseband
1/2 bakje champignons
250 gram kipfilet
2 eetlepels olie
1 1/2 theelepel gemberpoeder
3 theelepels (madras) kerriepoeder
1 1/2 theelepel chilipoeder
2 eetlepels santenpoeder
zout
citroensap
sojasaus.
Bereiden:
De ui pellen en snipperen. De sperziebonen of kouseband schoonmaken en in kleine stukjes snijden.
De champignons schoonmaken en grote eventueel in vieren snijden.
De kipfilet afspoelen, droogdeppen en in stukjes snijden.
In een braadpan de olie verhitten.
De ui met het gemberpoeder, kerriepoeder en chilipoeder ca. 2 minuten fruiten.
De kipstukjes erdoor scheppen en ca. 3 minuten meebakken.
De sperziebonen en champignons erdoor scheppen. 1 dl water, het santenpoeder en zout toevoegen.
Met een deksel schuin op de pan de kipcurry in ca. 20 minuten gaar sudderen.
Op smaak brengen met citroensap en sojasaus.
TIP: In plaats van de ui, kun je ook 2 teentjes knoflook nemen.
Lekker met notenrijst.
SURINAAMSE SPERZIEBONEN MET KIP
-
- Moderator
- Berichten: 3730
- Lid geworden op: 22-04-2008 12:19
SURINAAMSE SPERZIEBONEN MET KIP
Groetjes Wilma
Zoals de ogen onze ziel weerspiegelen
Zo weerspiegelen de voeten ons lichaam
Zoals de ogen onze ziel weerspiegelen
Zo weerspiegelen de voeten ons lichaam
-
- Moderator
- Berichten: 1827
- Lid geworden op: 16-07-2008 18:48
-
- Site Admin
- Berichten: 359
- Lid geworden op: 13-02-2008 18:26
erg lekker
gisteren heb ik deze maaltijd gemaakt,, we vonden het erg lekker en we gaan dit vaker eten,, bedankt Wilma.
Heb er wel een gedroogd spaans pepertje bij gedaan maar dat doe ik volgende keer niet want het haald net de subtiliteit van de smaakvariatie weg. Je recept is top
Heb er wel een gedroogd spaans pepertje bij gedaan maar dat doe ik volgende keer niet want het haald net de subtiliteit van de smaakvariatie weg. Je recept is top
-
- Moderator
- Berichten: 3730
- Lid geworden op: 22-04-2008 12:19