voor 4 personen.
500 gram volkorenpasta
verse spinazie
2 courgettes in blokjes gesneden
pijnboompitten
hot curry 1 theelepel
peper naar smaak
zeezout naar smaak
cayennepeper 1 theelepel
1 eetlepel olie
zwitserse strooikaas
Kook de spinazie 4 minuten en laat ze uitlekken in een vergiet.
Knip of snij de spinazie klein zodat je het makkelijker kan mengen.
Snij de courgettes in blokjes en doe ze in een wok met de olie en kruiden
en laat ze op een laag vuur garen.
Zet ondertussen het water voor de macaronie op.
Bak de pijnboompitten aan tot ze lichtbruin gekleurt zijn en laat ze afkoelen op een bord.
Als de courgettes 5 minuten gegaart zijn mogen de pijnboompitten en de spinazie erbij,
5 minuten al roerend garen zodat het geheel goed gaart en verdeeld.
macaronie afgieten en erbij, mengen en opdienen en afmaken met een toefje zwitserse strooikaas.
Eventueel kun je er een drup rooie wijn doorheen mengen. Dit maakt het geheel iets exotischer.
We vonden het verrassend lekker en hadden zo maar 2 borden leeg
volkorenpasta met spinazie en courgette
-
- Site Admin
- Berichten: 359
- Lid geworden op: 13-02-2008 18:26
-
- Site Admin
- Berichten: 1740
- Lid geworden op: 13-02-2008 17:33
-
- Trouw Lid
- Berichten: 2065
- Lid geworden op: 14-05-2008 15:46
-
- Moderator
- Berichten: 3730
- Lid geworden op: 22-04-2008 12:19
-
- Trouw Lid
- Berichten: 1493
- Lid geworden op: 03-05-2008 21:34