Gado Gado
-
- Site Admin
- Berichten: 1740
- Lid geworden op: 13-02-2008 17:33
Gado Gado
Ingrediënten van Gado Gado
■1 ei, hardgekookt
■1 aardappel, in de schil gekookt
■1 zakje kroepoek/emping
■1 spitskool
■400 gram sperzieboontjes
■200 gram taugeh
■1 ui
■2 tenen knoflook
■2 kemirienoten
■2 theelepels ketoembar
■1 theelepel djinten
■1 theelepel laos
■1 theelepel djahe
■2 theelepels sambal oelek
■1 eetlepel assemwater
■1/8 plak santen
■bouillonpoeder naar smaak
■ketjap manis naar smaak
■1 pot pindakaas
Bereidingswijze van Gado Gado
Schil de aardappel en snijd in dunne plakjes.
Kook de overige groenten beetgaar.
Rangschik op een grote platte schaal en garneer met plakjes ei.
Bereiding pindasaus:
Maak een boemboe in de vijzel van: ui, knoflook, kemirienoten, ketoembar, djinten, laos, djahe, sambal en suiker.
Laat de boemboe heel goed gaar worden en blus met assemwater.
Pindakaas : water in verhouding 1 : 1,5 toevoegen.
Voeg 1/8 plak santen en 2 eetlepels ketjap toe en verwarm au bain marie.
Evt. 2 theelepels kerrie toevoegen voor een bijzonder accent.
bron: mijnreceptenboek
■1 ei, hardgekookt
■1 aardappel, in de schil gekookt
■1 zakje kroepoek/emping
■1 spitskool
■400 gram sperzieboontjes
■200 gram taugeh
■1 ui
■2 tenen knoflook
■2 kemirienoten
■2 theelepels ketoembar
■1 theelepel djinten
■1 theelepel laos
■1 theelepel djahe
■2 theelepels sambal oelek
■1 eetlepel assemwater
■1/8 plak santen
■bouillonpoeder naar smaak
■ketjap manis naar smaak
■1 pot pindakaas
Bereidingswijze van Gado Gado
Schil de aardappel en snijd in dunne plakjes.
Kook de overige groenten beetgaar.
Rangschik op een grote platte schaal en garneer met plakjes ei.
Bereiding pindasaus:
Maak een boemboe in de vijzel van: ui, knoflook, kemirienoten, ketoembar, djinten, laos, djahe, sambal en suiker.
Laat de boemboe heel goed gaar worden en blus met assemwater.
Pindakaas : water in verhouding 1 : 1,5 toevoegen.
Voeg 1/8 plak santen en 2 eetlepels ketjap toe en verwarm au bain marie.
Evt. 2 theelepels kerrie toevoegen voor een bijzonder accent.
bron: mijnreceptenboek
-
- Trouw Lid
- Berichten: 1912
- Lid geworden op: 08-09-2008 16:40
Nou, hier krijg je meteen zin zo, lekker! Ik maak het in de wok,maar dan alleen een tijdje smoren met olijf-olie, beslist niet bakken dus.
Leuk hoor om het meteen hier te zien, zal de pindasoep ook eens een keer hier neer zetten, smullen!
Leuk hoor om het meteen hier te zien, zal de pindasoep ook eens een keer hier neer zetten, smullen!
<center>Het leven is zoals het komt
Terwijl ik andere plannen maak/had
Terwijl ik andere plannen maak/had