PINDA BRAVOE, SURINAAMSE PINDASOEP
Geplaatst: 15-02-2010 11:00
PINDA BRAVOE, SURINAAMSE PINDASOEP
Ingrediënten:
2 preien, 3 aardappelen, boter of olie, 2 theelepels sambal, 1 flinke kippenpoot, (of 2 kleinere) 1 bouillonblokje, 8 eetlepels pindakaas, 2 a 3 lepels ketjap manis, zout,peper, 1 hard gekookt ei, paar lepels bladselderij, en eventueel 1banaan en 1 pakje santen. (de laatste 2 kan je eventueel ook weg laten, net als sommigen er wat spekjes bij gebruiken) net wat je lekker vindt.
Trek van de kip en bouillonblokje in ongeveer anderhalve lit.water in ca. 2uur een lekkere bouillon.
Haal de kip er uit en laten afkoelen.Daarna klein snijden. Maak ondertussen aardapples en prei schoon en snijd het in kleine stukjes.
Doe boter/olie in een pan en fruit de prei en aard. 3min. voegde sambal toe. Doe de kip er bij en even mee bakken. Voeg de bouillon er bij,breng het aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken.
Roer de pindakaas , de ketjap (en eventueel de santen) er door en breng op smaak met zout en peper en indien nodig nog wat sambal.
Laat de soep door en door warm worden. Hak het ei fijn en garneer daar de soep mee, en de selderij plus eventueel plakjes banaan.
Ingrediënten:
2 preien, 3 aardappelen, boter of olie, 2 theelepels sambal, 1 flinke kippenpoot, (of 2 kleinere) 1 bouillonblokje, 8 eetlepels pindakaas, 2 a 3 lepels ketjap manis, zout,peper, 1 hard gekookt ei, paar lepels bladselderij, en eventueel 1banaan en 1 pakje santen. (de laatste 2 kan je eventueel ook weg laten, net als sommigen er wat spekjes bij gebruiken) net wat je lekker vindt.
Trek van de kip en bouillonblokje in ongeveer anderhalve lit.water in ca. 2uur een lekkere bouillon.
Haal de kip er uit en laten afkoelen.Daarna klein snijden. Maak ondertussen aardapples en prei schoon en snijd het in kleine stukjes.
Doe boter/olie in een pan en fruit de prei en aard. 3min. voegde sambal toe. Doe de kip er bij en even mee bakken. Voeg de bouillon er bij,breng het aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken.
Roer de pindakaas , de ketjap (en eventueel de santen) er door en breng op smaak met zout en peper en indien nodig nog wat sambal.
Laat de soep door en door warm worden. Hak het ei fijn en garneer daar de soep mee, en de selderij plus eventueel plakjes banaan.