Ensalade de dos alubias (tweebonensalade)
-
- Trouw Lid
- Berichten: 1912
- Lid geworden op: 08-09-2008 16:40
Ensalade de dos alubias (tweebonensalade)
TWEEBONENSALADE (heerlijk vooral ook op warme dagen!)
Bijgerecht,4 personen:
400g sperciebonen, 2 eieren, 1 pot witte bonen, 1 rode ui, 2flinke tenen knoflook, 152g kerstomaatjes, enkele takjes peterselie, 4 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel sherryazijn, een mespunt mosterd.
Kan ruim van tevoren klaar gemaakt worden om bijvoorbeeld bij gegrilde of gebakken vis worden geserveerd.
Kook de sperciebonen (gebroken) beetgaar met beetje zeezout. Afgieten in een vergiet en overspoel ze direct met koud water, dit stopt niet alleen het kookproces,maar maakt de speciebonen ook mooi helder van kleur.
Kook intussen de eieren net hard en pel ze, dan in parten snijden.
Spoel de witte bonen af en laat ze uitlekken.
Snipper de rode ui, en hak de knoflook fijn.
Halveer de tomaatjes, en hak de peterselie klein.
Klop eerst sherryazijn en mosterd dooreen en voeg hier alroerend de olijfolie bij. breng op smaak met zout en peper en meng er de knoflook en gehakte peterselie door.
Meng de dressing door de koude sperciebonen en witte bonen en doe de uisnippers en tomaatjes er door.
Garneer met parten ei.
Bijgerecht,4 personen:
400g sperciebonen, 2 eieren, 1 pot witte bonen, 1 rode ui, 2flinke tenen knoflook, 152g kerstomaatjes, enkele takjes peterselie, 4 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel sherryazijn, een mespunt mosterd.
Kan ruim van tevoren klaar gemaakt worden om bijvoorbeeld bij gegrilde of gebakken vis worden geserveerd.
Kook de sperciebonen (gebroken) beetgaar met beetje zeezout. Afgieten in een vergiet en overspoel ze direct met koud water, dit stopt niet alleen het kookproces,maar maakt de speciebonen ook mooi helder van kleur.
Kook intussen de eieren net hard en pel ze, dan in parten snijden.
Spoel de witte bonen af en laat ze uitlekken.
Snipper de rode ui, en hak de knoflook fijn.
Halveer de tomaatjes, en hak de peterselie klein.
Klop eerst sherryazijn en mosterd dooreen en voeg hier alroerend de olijfolie bij. breng op smaak met zout en peper en meng er de knoflook en gehakte peterselie door.
Meng de dressing door de koude sperciebonen en witte bonen en doe de uisnippers en tomaatjes er door.
Garneer met parten ei.
<center>Het leven is zoals het komt
Terwijl ik andere plannen maak/had
Terwijl ik andere plannen maak/had
-
- Moderator
- Berichten: 3730
- Lid geworden op: 22-04-2008 12:19
Hey Hannie voelde je aan dat ik nog opzoek was naar een gerecht dat makkelijk te maken is en ook nog lekker?
Wil iets origineels maken als ik jarig ben en ja dit lijkt me een mooie aanvulling iets kouds erbij.
Ga het zeker uitproberen net als vorig jaar het recept van Yvo.
Was ook een groot succes.
Thanx
Wil iets origineels maken als ik jarig ben en ja dit lijkt me een mooie aanvulling iets kouds erbij.
Ga het zeker uitproberen net als vorig jaar het recept van Yvo.
Was ook een groot succes.
Thanx
Groetjes Wilma
Zoals de ogen onze ziel weerspiegelen
Zo weerspiegelen de voeten ons lichaam
Zoals de ogen onze ziel weerspiegelen
Zo weerspiegelen de voeten ons lichaam
-
- Trouw Lid
- Berichten: 1912
- Lid geworden op: 08-09-2008 16:40
-
- Moderator
- Berichten: 1827
- Lid geworden op: 16-07-2008 18:48
-
- Trouw Lid
- Berichten: 1912
- Lid geworden op: 08-09-2008 16:40
Graag gedaan Louisa, het leuke is dat tot nu toe iedereen het erg lekker vond, ook wij waren vanaf de eerste keer er meteen aan verslingerd. Verveeld ook niet gauw.
Zelfs in de winter maken we het heel af en toe, maar die boontjes smaken toch niet echt zoals die er nu aan komen he.
liefs hannie
Zelfs in de winter maken we het heel af en toe, maar die boontjes smaken toch niet echt zoals die er nu aan komen he.
liefs hannie
<center>Het leven is zoals het komt
Terwijl ik andere plannen maak/had
Terwijl ik andere plannen maak/had
-
- Moderator
- Berichten: 1827
- Lid geworden op: 16-07-2008 18:48