vegetarische lasagne
-
- Site Admin
- Berichten: 359
- Lid geworden op: 13-02-2008 18:26
vegetarische lasagne
Lasagne met aubergines en mozzarella vegetarisch Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 4-6 personen:
2 kleine aubergines
zout
500 gram gemengde paddenstoelen of champignons
2 grote bollen mozzarella light
4 teentjes knoflook
3 eetlepels olijfolie
25 gram pijnboompitten
½ theelepel versgemalen peper
8 plakjes 30+ kaas
blik tomaatblokjes 400 gr.
1 eetlepel Provençaalse kruiden
40 gram geraspte kaas 30+
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Verwijder de uiteinden van de aubergines en snijd ze vervolgens in de lengte in dunne plakken. Bestrooi deze met een beetje zout en laat ze een half uur in een vergiet staan. Dep ze vervolgens droog met keukenpapier.
Snijd de schoon geborstelde paddenstoelen in plakjes en de mozzarella in plakken. Hak de ontvelde knoflook in kleine stukjes. Smeer de binnenkant van een rechthoekige vuurvaste schaal in met olijfolie.
Verhit 1 lepel olijfolie in een koekenpan en bak de aubergineplakken op een vrij warme hittebron aan beide kanten gaar. Schep ze uit de pan. Rooster in de koekenpan de pijnboompitten lichtbruin.
Vul de schaal afwisselend met aubergineplakken, plakjes paddenstoel, knoflookstukjes, stukjes tomaat met saus, Provençaalse kruiden, plakjes mozzarella, wat pijnboompitten en tomatensaus.
De laatste laag bestaat uit de saus waarop plakjes mozzarella worden gelegd. Bestrooi de mozzarella met de geraspte kaas. Bak de lasagne ca. 35 minuten in de oven.
Tips:
Vervang de aubergineplakken door courgette.
Erg lekker
bron DR Frank
Ingrediënten voor 4-6 personen:
2 kleine aubergines
zout
500 gram gemengde paddenstoelen of champignons
2 grote bollen mozzarella light
4 teentjes knoflook
3 eetlepels olijfolie
25 gram pijnboompitten
½ theelepel versgemalen peper
8 plakjes 30+ kaas
blik tomaatblokjes 400 gr.
1 eetlepel Provençaalse kruiden
40 gram geraspte kaas 30+
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Verwijder de uiteinden van de aubergines en snijd ze vervolgens in de lengte in dunne plakken. Bestrooi deze met een beetje zout en laat ze een half uur in een vergiet staan. Dep ze vervolgens droog met keukenpapier.
Snijd de schoon geborstelde paddenstoelen in plakjes en de mozzarella in plakken. Hak de ontvelde knoflook in kleine stukjes. Smeer de binnenkant van een rechthoekige vuurvaste schaal in met olijfolie.
Verhit 1 lepel olijfolie in een koekenpan en bak de aubergineplakken op een vrij warme hittebron aan beide kanten gaar. Schep ze uit de pan. Rooster in de koekenpan de pijnboompitten lichtbruin.
Vul de schaal afwisselend met aubergineplakken, plakjes paddenstoel, knoflookstukjes, stukjes tomaat met saus, Provençaalse kruiden, plakjes mozzarella, wat pijnboompitten en tomatensaus.
De laatste laag bestaat uit de saus waarop plakjes mozzarella worden gelegd. Bestrooi de mozzarella met de geraspte kaas. Bak de lasagne ca. 35 minuten in de oven.
Tips:
Vervang de aubergineplakken door courgette.
Erg lekker
bron DR Frank
-
- Trouw Lid
- Berichten: 1493
- Lid geworden op: 03-05-2008 21:34
-
- Trouw Lid
- Berichten: 1493
- Lid geworden op: 03-05-2008 21:34
-
- Moderator
- Berichten: 1827
- Lid geworden op: 16-07-2008 18:48
-
- Site Admin
- Berichten: 359
- Lid geworden op: 13-02-2008 18:26
vegetarische lasagne
Dokter Frank gebruikt geen koolhydraten in zijn recepten omdat die gecombineerd met vetten aanzetten in het gewicht,, volgens hem dan :)We hebben de lasagne niet gemist ,,, enne het is echt een aanrader en niet te moeilijk te maken.
Succes Louisa met het bereiden en ik wil graag van je weten hoe het smaakt....
Succes Louisa met het bereiden en ik wil graag van je weten hoe het smaakt....
-
- Moderator
- Berichten: 3730
- Lid geworden op: 22-04-2008 12:19
Een lasagna is een gerecht dat in laagjes is op gebouwd.
Wij kennen het met pasta bladen, maar dat is maar een variant eigenlijk. Hier in dit gerecht worden de aubergine plakken gebrukt ipv de pastabladen.
Is trouwens heel erg lekker dit, ik heb het met courgettes gemaakt die vind ik smakelijker dan aubergines.
Wij kennen het met pasta bladen, maar dat is maar een variant eigenlijk. Hier in dit gerecht worden de aubergine plakken gebrukt ipv de pastabladen.
Is trouwens heel erg lekker dit, ik heb het met courgettes gemaakt die vind ik smakelijker dan aubergines.
Groetjes Wilma
Zoals de ogen onze ziel weerspiegelen
Zo weerspiegelen de voeten ons lichaam
Zoals de ogen onze ziel weerspiegelen
Zo weerspiegelen de voeten ons lichaam
-
- Moderator
- Berichten: 1827
- Lid geworden op: 16-07-2008 18:48
-
- Trouw Lid
- Berichten: 1493
- Lid geworden op: 03-05-2008 21:34
krijg er ook honger van:O whahah .. had de hele dag geen trek.. dus bijna niks gegeten.. LEES IK DIT:O ineens is mn eetluust terug.. maar nu ga ik egt niks meer eten ! whah ik ga ook een keer het recept uitproberen!:D xlouisamartin schreef:Ow ik krijg nu wel honger hihi. Ik ga volgende week dit recept proberen want lijkt me echt heerlijk. Lust zowel aubergine als courgette trouwens. Je hoort nog van me Yvo wat ik ervan vond.
frozen eyes can't cry
-
- Moderator
- Berichten: 1827
- Lid geworden op: 16-07-2008 18:48
Nou ik heb gisteren dit recept gemaakt Yvo en ik vond het echt heerlijk. Bert vond het ook erg lekker. Trouwens de plakken kaas zag ik niet meer terug in de bereiding van het recept maar heb ik er gewoon tussen gedaan hihi. Ik heb het met aubergine gemaakt deze keer. Ik ga het zeker vaker eten.
Zelfs als de poorten van de rijken gesloten zullen zijn, zullen de poorten tot de Hemel niet afgesloten worden