Pasta met pestosaus (vegetarisch)
-
- Moderator
- Berichten: 1827
- Lid geworden op: 16-07-2008 18:48
Pasta met pestosaus (vegetarisch)
Dit recept is heel eenvoudig te maken en superlekker.
2 personen
Dit heb je nodig:
Gesneden sla (krulsla, veldsla, rucola enz)
Fusili (wokkelpasta, ik gebruik graanpasta)
1 grote vleestomaat (in blokjes gesneden)
Bakje kastanjechampignons (gehalveerd snijden)
Handjevol pijnboompitten
1 bol mozzarella
2 teentjes knoflook (geperst of gehakt)
Eventueel nog andere groenten (courgette, paprika enz)
Voor de saus:
Potje pestosaus van Grand Italia of Bertolli
Crème fraiche
Droge sherry
Bereiding:
Verdeel het sla over de borden. Snijd de mozzarella in stukken en verdeel over de borden. Rooster de pijnboompitjes in de koekenpan lichtbruin en laat ze afkoelen en voeg ze toe over de borden. Kook de fusili. Hak knoflook fijn en maak de champignons schoon met een borsteltje en snijd ze doormidden. Snijd tomaat in blokjes. Bak met een beetje olie de champignons lichtbruin en voeg dan de gehakte knoflook toe. Eventueel andere groenten toevoegen. Voeg de tomaatblokjes toe en laat even meebakken. Voeg crème fraiche, pesto en sherry toe en laat het even koken tot een mooie saus. Giet het water af van de gekookte fusili en roer door de het gerecht. Verdeel het gerecht over de borden. Eet smakelijk.
2 personen
Dit heb je nodig:
Gesneden sla (krulsla, veldsla, rucola enz)
Fusili (wokkelpasta, ik gebruik graanpasta)
1 grote vleestomaat (in blokjes gesneden)
Bakje kastanjechampignons (gehalveerd snijden)
Handjevol pijnboompitten
1 bol mozzarella
2 teentjes knoflook (geperst of gehakt)
Eventueel nog andere groenten (courgette, paprika enz)
Voor de saus:
Potje pestosaus van Grand Italia of Bertolli
Crème fraiche
Droge sherry
Bereiding:
Verdeel het sla over de borden. Snijd de mozzarella in stukken en verdeel over de borden. Rooster de pijnboompitjes in de koekenpan lichtbruin en laat ze afkoelen en voeg ze toe over de borden. Kook de fusili. Hak knoflook fijn en maak de champignons schoon met een borsteltje en snijd ze doormidden. Snijd tomaat in blokjes. Bak met een beetje olie de champignons lichtbruin en voeg dan de gehakte knoflook toe. Eventueel andere groenten toevoegen. Voeg de tomaatblokjes toe en laat even meebakken. Voeg crème fraiche, pesto en sherry toe en laat het even koken tot een mooie saus. Giet het water af van de gekookte fusili en roer door de het gerecht. Verdeel het gerecht over de borden. Eet smakelijk.
Zelfs als de poorten van de rijken gesloten zullen zijn, zullen de poorten tot de Hemel niet afgesloten worden
-
- Diamantje
- Berichten: 3367
- Lid geworden op: 11-08-2008 19:24
-
- Moderator
- Berichten: 1827
- Lid geworden op: 16-07-2008 18:48
Het kan ook zonder de pitten Berdien. Gemalen walnootjes misschien? Heb zelf dat nog nooit meegemaakt. Das balen.berdien schreef:aaaaaah jammer van de pijnboompitten daar ben ik zo van genezen
heb echt heel lang met een vieze smaak rond gelopen zeker een maand lang bleek dat ik het pijnboompitten syndroom had pffff
Zelfs als de poorten van de rijken gesloten zullen zijn, zullen de poorten tot de Hemel niet afgesloten worden
-
- Moderator
- Berichten: 1827
- Lid geworden op: 16-07-2008 18:48
-
- Moderator
- Berichten: 1827
- Lid geworden op: 16-07-2008 18:48