Linzen met tomaat en uitjes en naan

zonder toevoegingen van chemische en andere 'ongezonde' toevoegingen.

Plaats reactie
Sita
Site Admin
Site Admin
Berichten: 1740
Lid geworden op: 13-02-2008 17:33

Linzen met tomaat en uitjes en naan

Bericht door Sita » 04-11-2011 18:30

Linzen met tomaat en uitjes

Hoofdgerecht
Voor 4 personen
Ca. 30 min. + 1 nacht weken

8 kleine tomaten
1 el gedroogde oregano
zout
4 el extra vergine olijfolie
200 g linzen (1 nacht geweekt)
1 el garam masala
4 kleine uien
4 el Bulgaarse of Griekse yoghurt
1 kropje krulsla
1 citroen
1 bosje dille
1 tl chilivlokken

Afbeelding

Verwarm de oven tot 190 °C. Snij de tomaten doormidden en bestrooi met oregano, wat zout en olijfolie. Zet de tomaten 10 min. in de hete oven. Kook de linzen in wat water in 15 min. gaar. Giet ze af en meng met wat garam masala, zout en olijfolie naar smaak. Snij de uien in ringen en bak ze in weinig olie rustig bruin. Laat afkoelen. Meng de yoghurt met wat peper en zout. Haal de slablaadjes door wat olie en citroensap. Hak de dille grof. Leg de sla op vier borden, doe de warme tomaten erbij, verdeel de linzen en de gebakken uien over de borden. Doe op elk bord wat yoghurt, bestrooi de tomaten royaal met chilivlokken en het geheel met gehakte dille.

Lekker met naanbrood uit de oven en bier uit de koelkast.

bron: ztrdg

http://winworld.forum2go.nl/naanbrood-m ... t1016.html


Plaats reactie

Terug naar “Gezonde recepten”