rode linzen soep met kurkuma en komijn (marokkaans recept)
-
- Diamantje
- Berichten: 3367
- Lid geworden op: 11-08-2008 19:24
rode linzen soep met kurkuma en komijn (marokkaans recept)
zooooow mn vriendineke had ff een lekker soeppie gemaakt en die mot hier ff gedeeld worden
Rode linzensoep met kurkuma en komijn
hoofdgerecht voor 4 personen
2 uien in dunne ringen
2 teentjes knoflook fijn gesneden
1a2 rode chilie pepers in dunne ringen
30 tot 40 gram boter
1a2 thee lepels gemalen kurkuma (geelwortel poeder)
1a2 thee lepels gemalen komijn
1half tot 1 thee lepel harissa of paprika poeder
anderhalf liter groente of vlees bouillon
100 a 150 gram basmati rijst
200 gram rode linzen
3 tot 4 eetlepels fijn gesneden koriander
naar smaak zout of peper toevoegen
bak ui, knoflook en rode peper circa 10 minuten op zacht vuur in de boter
bak de kurkuma, komijn en harissa (paprika poeder) circa 1 minuut mee
voeg de hete bouillon rijst en linzen toe en laat de soep 15 tot 25 minuten zachtjes koken.
breng op smaak met zout peper en koriander
eet smakelijk!!! (zegt mn din)
en dat zullen jullie vast wel doen want ik heb er lekker van gesmikkelt slurp whahaha pssst we gaan het zo nog opwarmen want we hadden nog wat over mmmmmmmm jammie
Rode linzensoep met kurkuma en komijn
hoofdgerecht voor 4 personen
2 uien in dunne ringen
2 teentjes knoflook fijn gesneden
1a2 rode chilie pepers in dunne ringen
30 tot 40 gram boter
1a2 thee lepels gemalen kurkuma (geelwortel poeder)
1a2 thee lepels gemalen komijn
1half tot 1 thee lepel harissa of paprika poeder
anderhalf liter groente of vlees bouillon
100 a 150 gram basmati rijst
200 gram rode linzen
3 tot 4 eetlepels fijn gesneden koriander
naar smaak zout of peper toevoegen
bak ui, knoflook en rode peper circa 10 minuten op zacht vuur in de boter
bak de kurkuma, komijn en harissa (paprika poeder) circa 1 minuut mee
voeg de hete bouillon rijst en linzen toe en laat de soep 15 tot 25 minuten zachtjes koken.
breng op smaak met zout peper en koriander
eet smakelijk!!! (zegt mn din)
en dat zullen jullie vast wel doen want ik heb er lekker van gesmikkelt slurp whahaha pssst we gaan het zo nog opwarmen want we hadden nog wat over mmmmmmmm jammie
een prei hoort er bij !!! zwiep zwiep
-
- Diamantje
- Berichten: 3367
- Lid geworden op: 11-08-2008 19:24
chilie peper
de soep is erg lekker!!! maar heeft iemand misschien een tip voor de peper de velletjes blijven zo hard is dr misschien een mannier of wat?
een prei hoort er bij !!! zwiep zwiep
-
- Moderator
- Berichten: 1827
- Lid geworden op: 16-07-2008 18:48
Dank je Berdien! Ben dol op Marokkaans. Vorige week maakte ik een Thaise soep. Was ook zo lekker en had geen last van de pepervelletje. Soms gebeurt het wel dat ze hard blijven maar had blijkbaar mazzel omdat alles even in de blender moest. Mijn tip. Doe de staafmixer even door de soep als bouilon kookt of doe het in een blender en voeg pas daarna de linzen toe en laat het nog even verder pruttelen.
Zelfs als de poorten van de rijken gesloten zullen zijn, zullen de poorten tot de Hemel niet afgesloten worden
-
- Moderator
- Berichten: 1827
- Lid geworden op: 16-07-2008 18:48
Jammie, heb het vandaag klaargemaakt en kan er nog een keer van eten. Bert vond het ook heerlijk. Lekker pittig ook. Alleen had ik geen koriander dus heb de gedroogde korianderkruid maar gebruikt. Volgende keer even om denken haha. Had geen last van de pepervelletjes trouwens
Dank je Berdien voor dit heerlijke recept!
Dank je Berdien voor dit heerlijke recept!
Zelfs als de poorten van de rijken gesloten zullen zijn, zullen de poorten tot de Hemel niet afgesloten worden
-
- Trouw Lid
- Berichten: 1493
- Lid geworden op: 03-05-2008 21:34