Pepesan Makreel
-
- Lid
- Berichten: 238
- Lid geworden op: 21-12-2009 20:05
Pepesan Makreel
2 makrelen (ca. 600 gram)
2 uien
2 theelepels knoflook
1 theelepel asem
1/2 dl olie
3 kemiris
2 blaadjes salam
1 theelepel sereh
1 theelepel laos
3 theelepels kunyit
2 theelepels ketumbar
2 theelepels OF 4 cabeh rawit (of meer als je het aandurft )
1 theelepel trassi
2 theelepels gula djawa
zout
Bereidingswijze:
Uien, knoflook en cabeh rawit fijn snijden en mengen met alle bumbu, de trassi, de asem en de olie. Dit verdelen over en in de vis, tesamen met de daun salam en eventueel wat daun jeruk perut. De vis inpakken in pisangblad of aluminiumfolie.
De oven voorverwarmen tot 200 graden en daar de vis in 45 minuten tot een uur in bakken.
Dit gerecht kan gemaakt worden van verse makreel, maar ook van de kant en klaar verpakte gerookte makreel (geeft weer een andere smaak maar is ook heel erg lekker)
Dit recept maakt de oma van mijn mannetje....
het is heerlijk...
Go your own way,the way of your heart...
Harte groet,Klaudia
Harte groet,Klaudia